NHL očakáva, že sledovacie technológie budú pripravené pre play-off

NHL strávila roky rozvojom sledovacieho systému, ktorý by vďaka mikročipom v pukoch a na dresoch hráčov priniesol užitočné dáta o ich pohybe. Táto technológia by mohla byť zavedená už na jar, v čase okolo play-off.

NHL už túto technológiu otestovala v poslednom zápase hviezd a dúfala, že bude pripravená na zavedenie už od začiatku tejto sezóny. Pre zmenu dodávateľa sa však tento krok odložil a pred definitívnym spustením príde ešte jeden test – opäť počas zápasu hviezd.

„Pokračujeme v testovaní a musíme inštalovať zariadenia do každej arény. Potom sa musíme uistiť, že to v každej aréne bude fungovať tak, ako má. Je to časovo náročný proces. Bude to prebiehajúca práca. Chceme, aby základná technológia fungovala, v čo veríme, že bude, a potom sa budeme snažiť prísť na jej najlepšie využitie,“ povedal komisár Gary Bettman.

Technológie umožnia obohatiť aj televízne prenosy, keď v reálnom čase umožnia zobrazovať menovky hráčov, ich rýchlosť, dĺžku striedania, prekorčuľovanú vzdialenosť. Môžu však slúžiť aj na zobrazenie prehľadu hráčov na ľade, rýchlosť strely i prejdene cesty hráčov či puku. Získané údaje však budú užitočné aj pre analytikov jednotlivých tímov. Do budúcna sa dúfa, že by mohli pomôcť aj pri rozhodovaní sporných situácií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL