Pánik prelomil mlčanie. Bol hviezdou zápasu plného šarvátok

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali dva zápasy. Z výhier sa v nich tešili domáci – Arizona a Washington, ktorému k nej pomohol aj Richard Pánik.

Pánik skóroval v nervóznom zápase, Capitals porazili Ducks

Dočkal sa. Richard Pánik sa vo svojom trinástom zápase v drese Washingtonu mohol tešiť z prvého bodu. A bol to gól, ktorým pomohol k výhre 5:2 nad Anaheimom. Po zápase, v ktorom si počas 12 minút a 21 sekúnd pripísal aj plusový bod a strelu, bol vyhlásený aj za druhú hviezdu. Tou prvou bol Braden Holtby, ktorý predviedol 32 zákrokov. K druhej výhre po sebe a k 14. zápasu s bodom z posledných 15 viedli aj góly Alexa Ovečkina, Chandlera Stephensona, Jakuba Vránu a Toma Wilsona, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Pre Ovečkina išlo o 254. gól kariéry v presilovke – už len jeden mu chýba k tretiemu miestu Teemu Selänneho v historickom poradí. John Carlson zaznamenal dve asistencie, aby bodoval v siedmom zápase po sebe. Dva góly Ducks strelili Nicolas Deslauriers a Sam Steel. John Gubson urobil 26 zákrokov. Toto všetko však bolo v úzadí početných šarvátok, ktoré vyvrcholili pľuvancom Garneta Hathawaya.

Odporúčame:
Video: Hathaway počas šarvátky opľul súpera do tváre

Pánikov prvý gól v drese Capitals:


Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. R. Pánik (WSH), 3. C. Stephenson (WSH)

Po Kuemperovi vychytal nulu aj Raanta. Coyotes zdolali Kings

Antti Raanta zneškodnil všetkých 30 striel, aby doviedol Arizonu k výhre 3:0 nad Los Angeles. Fínsky brankár sa tak spolu s Darcym Keumperom stal prvým tandemom, ktorý Coyotes doviedol k dvom zápasom bez inkasovaného gólu po sebe. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov prispel gólom a asistenciou Conor Garland, po góle pridali Derek Stepan a Jakob Chychrun. Po dve asistencie si pripísali Christian Dvorak a Nick Schmaltz, ktorý má na konte už 18 bodov. Jack Campbell inkasoval tri góly z 27 striel a Kings prišli o trojzápasovú sériu výhier.

Garland skóroval po peknej prihrávke Dvoraka:


Hviezdy duelu: 1. A. Raanta (ARI), 2. C. Garland (ARI), 3. C. Dvorak (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 12:21 1 0 1 +1 0 1 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 11. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL