Hráčska asociácia podala sťažnosť v mene Byfugliena

Hráčska asociácia NHL v stredu v mene Dustina Byfugliena podala na arbitrážny súd sťažnosť, ktorá sa týka suspendácie skúseného obrancu zo strany tímu Winnipeg Jets. Informuje o tom Pierre LeBrun z TSN.

Byfuglien sa momentálne zotavuje z operácie členka. Práve zranenie členka z konca minulej sezóny má byť dôvodom, prečo sa v lete nepripravoval na novú sezónu a prečo požiadal tím na začiatku tréningového kempu o osobné voľno.

Tím mu vyhovel a o niekoľko dní neskôr ho suspendoval. To sa však nepáči hráčovej strane a tvrdí, že zranenie utrpel pri oficiálnych hokejových aktivitách. Ak by bol zapísaný na listinu dlhodobo zranených hráčov, mal by nárok na zvyšný plat v posledných dvoch rokoch jeho zmluvy.

„Pozícia Byfugliena a jeho zástupcov je taká, že sa zranil počas play-off a každý vedel, že hral aj cez zranenie a trvalo mu celé leto na zotavenie. Podľa nich išiel do Winnipegu, lebo plánoval hrať, no jeho členok sa ozval, keď začal korčuľovať. Cítia, že je to legitímne hokejové zranenie,“ hovoril začiatkom mesiaca Elliotte Friedman zo Sportsnet.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL