Foto a video: Chára si prevzal ocenenie a nakupoval darčeky pre deti

Slovenský obranca Zdeno Chára nebol v stredu v akcii, ale aj tak zažil veľký večer. Športové múzeum v Bostone počas galavečera spojeného so zbierkou oceňovalo úspešné osobnosti miestneho športu. Nechýbal medzi nimi ani kapitán Bruins.

Slovenský obranca pôsobí v Bostone od roku 2006 a od svojej prvej sezóny v tíme nosí na drese kapitánske „céčko“. S ním doviedol „Medvede“ trikrát do finále, pričom v roku 2011 skončila finálovú účasť ziskom Stanleyho pohára. Klub pod jeho vedením získal raz aj Prezidentovu trofej.

Okrem Cháru, ktorému ocenenie odovzdal legendárny Jonny Bucyk, sa rovnakého vyznamenania dočkali aj bejzbalista Manny Ramirez, krasokorčuliarka Michelle Kwanová, basketbalista Paul Silas, hráč amerického futbalu Matt Light a golfista Ben Crenshaw.

Another accolade for Big Zee.

Congrats to #NHLBruins captain Zdeno Chara, who was honored with the hockey legacy award during @TheSportsMuseum’s annual The Tradition ceremony tonight at @tdgarden.

He was presented by B’s legend Johnny Bucyk. pic.twitter.com/WNCfwlkCSL

— Boston Bruins (@NHLBruins) 21. novembra 2019

S blížiacimi sa Vianocami stál Chára aj na čele výpravy hráčov Bruins, ktorí v miestnom hypermarkete vyberali darčeky pre deti, ktoré strávia vianočné sviatky v jednej z niektorých miestnych nemocníc.

„Cítime sa dobre, ale sú to ešte lepšie pocity, keď tie darčeky odovzdávame rodinám a deťom, ktoré nebudú môcť byť doma cez Vianoce. Dúfajme, že takýmto spôsobom ich rozveselíme a urobíme pre nich Vianoce radostnejšie a šťastnejšie,“ poznamenal Chára.

"This is probably the thing we look forward to the most...it's such a fun time of year."

The #NHLBruins got into the holiday spirit on Wednesday with the team's annual toy shopping event 🎅: pic.twitter.com/9xR74S2tHP

— Boston Bruins (@NHLBruins) 20. novembra 2019



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL