Po Kučerovovi sa Lightning zranil aj Stamkos

Tím Tampa Bay Lightning vstúpil do štvrtkového zápasu proti Chicagu bez hviezdneho útočníka Nikitu Kučerov a opúšťal ho bez ďalšieho hviezdneho útočníka po tom, čo utrpel zranenie aj Steven Stamkos.

Kučerov nedohral utorkový zápas proti St. Louis po tom, čo do neho tvrdo narazil Brayden Schenn. Tréner Jon Cooper po zápase povedal, že pri zrážke utrpel zranenie hornej časti tela, ktoré nie je otrasom mozgu.

„Mysleli sme si, že mu bude lepšie, keď dnes príde do haly, ale nebolo tomu tak,“ poznamenal Cooper, ktorý tvrdí, že nejde o vážne zranenie a ďalšou možnosťou pre návrat bude sobotný duel proti Anaheimu.

Či v ňom bude tímu k dispozícii Stamkos je zatiaľ nejasné. Ten nedohral štvrtkový duel po tom, čo si obnovil zranenie v dolnej časti tela. Cooper po zápase povedal, že si nie je istý tým, či by si to mohlo vyžiadať dlhšiu absenciu. To, že zostal celý zvyšok zápasu na lavičke, vysvetlil kormidelník tým, že chcel byť aspoň morálnou oporou pre spoluhráčov.

Stamkos odohral v tejto sezóne 19 zápasov, v ktorých nazbieral 20 bodov za sedem gólov a 13 asistencií. V bodovaní tímu mu patrí prvé miesto, dva body pred Kučerovom. Ten si v 18 stretnutiach pripísal 18 bodov za šesť gólov a 12 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL