Favorit na Cenu Jacka Adamsa? Prví dvaja tréneri majú zhodný počet bodov

Ak mali predošlé dve trofeje jednohlasných favoritov, v prípade ceny pre najlepšieho trénera je situácia podstatne zaujímavejšia. Ako hlasovalo o favoritoch 20 odborníkov z oficiálnej ligovej stránky?

Po štvrtine sezóny by sa z Ceny Jacka Adamsa tešil Barry Trotz z NY Islanders. O jeho víťazstve by však rozhodlo to, že u polovice odborníkov bol na prvom mieste na hlasovacom lístku. Získal totiž 75 bodov, ktoré mal aj Dave Tippett z Edmontonu. Toho však na prvé miesto dali len ôsmi odborníci. Bol zase až na 17 hlasovacích lístkoch, čo sa nepošťastilo ani Trotzovi.

Mnoho ľudí očakávalo od Islanders ústup po vydarenej sezóne, ale opak je pravdou. Tím si už dokonca vytvoril aj nový rekord so 16-zápasovou bodovou sériou, počas ktorej vyhral 15 duelov. Oilers zažili po príchode Tippetta znovuzrodenie a momentálne sú na čele Pacifickej divízie.

Na treťom mieste skončil v hlasovaní s 44 bodmi Rick Tocchet z Arizony, ktorý získal aj zvyšné dva hlasy na prvé miesto. Tretiu vlnu favoritov vytvorili Todd Reirden z Washingtonu a Bruce Cassidy z Bostonu, ktorí získali 21, resp. 18 bodov. Za nimi skončili ďalších deväť kormidelníkov.

Výsledky hlasovania: Barry Trotz, Islanders, 75 bodov; Dave Tippett, Oilers, 75; Rick Tocchet, Coyotes, 44; Todd Reirden, Capitals, 21; Bruce Cassidy, Bruins, 18; Alain Vigneault, Flyers, 13; Jared Bednar, Avalanche, 11; Travis Green, Canucks, 11; Joel Quenneville, Panthers, 9; Craig Berube, Blues, 9; Claude Julien, Canadiens, 5; Paul Maurice, Jets, 3; Mike Sullivan, Penguins, 3; Ralph Krueger, Sabres, 1.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL