Halák by mal chytať proti Wild. Dostane Cehlárik ešte šancu v Bostone?

Hokejisti Bostonu dnes privítajú na domácom ľade Minnesotu. V domácej bráne by mal pritom stáť slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý v piatok trénoval ako štartujúci gólman.

Halák sa v úvode sezóny striedal s Tuukom Raskom pomerom 1:1, ale v sobotu by sa stalo po piaty raz po sebe, čo by chytal po dvojzápasovej odmlke. Momentálne má bilanciu 4-1-3 s 92,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,56 inkasovaného gólu na zápas.

V zápasoch proti Minnesote sa bratislavskému rodákovi zväčša individuálne darí, keď v 13 zápasoch kryl 92,3 % striel, v priemere inkasoval 2,49 gólu na zápas a dvakrát vychytal aj nulu. Jeho bilancia však ohurujúca už nie je – proti Wild vychytal len štyri výhry.

Dostane Cehlárik ešte šancu v Bostone?

Trikrát dostal v tejto sezóne šancu v prvom tíme Bostonu aj slovenský útočník Peter Cehlárik. Trikrát odohral jeden zápas a následne putoval naspäť do Providence. V nižšej AHL sa mu darí, no napriek tomu by štvrtú šancu v prvom tíme dostať nemusel.

„Peter Cehlárik dostal šancu v prvom tíme v troch zápasoch. Štvrtý by už prísť nemusel. Akokoľvek dobrý je v Providence, v dvadsiatich štyroch rokoch bol až príliš nevyrovnaný počas svojho povolania,“ tvrdí odborník Fluto Shinzawa z The Athletic.

Cehlárik si v troch zápasoch pripísal asistenciu, mínusový bod a dve trestné minúty. V priemere hrával 11 a štvrť minúty, pričom v poslednom zápase sa dočkal aj šance v druhom útoku. Jeho výkony u trénera Brucea Cassidyho príliš nadšenie nevzbudili.

Žilinský rodák však v nižšej lige patrí medzi kľúčových hráčov záložného tímu. V 12 zápasoch zaznamenal 13 bodov za šesť gólov a sedem asistencií. Aj tam mu však v ostatnom čase došiel dych, keď si z posledných piatich duelov odniesol len tri asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL