Peters po kontroverzii končí na lavičke Calgary

Udalosti z posledných dní neveštili nič dobré pre Billa Petersa a jeho budúcnosť v tíme Calgary Flames. V piatok jeho kontroverzia vyústila do jeho rezignácie. Ako prvý o tom informoval Frank Seravalli z televízie TSN, neskôr to potvrdilo aj vedenie tímu.

Flames v ostatných dňoch vyšetrovali obvinenia bývalého hráča Akima Aliua, ktorý sa cez sociálne média sťažoval na rasistické poznámky Petersa spred desiatich rokov, keď obaja pôsobili v tíme Rockford IceHogs z nižšej AHL.

Peters sa v stredu otvoreným listom generálnemu manažérovi Bradovi Trelivingovi priznal, že použil urážlivé slová, vysvetlil celú situáciu zo svojho pohľadu a prezradil, že sa za ňu hráčov vtedy ospravedlnil. Aliu o deň neskôr povedal, že list zavádzal a kormidelník mu nikdy ospravedlnenie nevenoval.

Okrem Aliuho však na adresu Petersa vzniesol obvinenie aj český obranca Michal Jordán, ktorého mal kopnúť do chrbta počas pôsobenia v tíme Carolina Hurricanes. Bývalý majiteľ tímu z Raleigh, Peter Karmanos, následne vyhlásil, že keby o situácii vedel, tak trénera bez váhania vyhodí.

Peters, ktorý neviedol Flames už v stredajšom zápase proti Buffalu, prišiel na lavičku tímu v minulej sezóne. Doviedol ho k bilancii 50-25-7 a k prvému miestu v Západnej konferencii. Tím však v play-off vypadol už v prvom kole a v tomto bode sezóny je na nepostupovej pozícii s bilanciou 12-12-4.

Tím na dočasnej báze teraz povedie doterajší asistent trénera Geoff Ward.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL