Ovečkin strelil hetrik. V ich počte je už v top 10 histórie NHL + video

Alexander Ovečkin mal prsty v štyroch z piatich gólov Washingtonu pri sobotnej výhre 5:2 nad Detroitom. Tri sám strelil, aby sa v počte hetrikov zaradil medzi desať najlepších hráčov histórie NHL. Ďalšie legendy predbehol v inej zaujímavej štatistike.

„Hetrik je hetik. Nezáleží na tom, ako tie góly strelíte,“ povedal po zápase hviezdny ruský útočník, ktorý posledné dva z troch gólov strelil do prázdnej brány. Prvým posielal Capitals v strede druhej tretiny do vedenia 2:1. Taktiež asistoval pri víťaznom góle a stal sa prvou hviezdou duelu.

Ovečkin zaznamenal 24. hetrik v základnej časti NHL. O jeden predbehol Jariho Kurriho a osamostatnil sa na 10. mieste historického poradia. Stal sa piatym hráčom po Marcelovi Dionnemu, Mikeovi Gartnerovi, Jaromírovi Jágrovi a Matsovi Sundinovi, ktorý strelil aspoň 20 gólov v prvých 15 sezónach kariéry.



Moskovský rodák sa s 20 gólmi v 28 zápasoch ročníka dostal na druhé miesto v lige. Dokopy nazbieral 31 bodov, pričom bodoval v posledných troch dueloch. Je najlepším strelcom a druhým najproduktívnejším hráčom tímu.

Osemnásobný víťaz Maurice Richard Trophy čakal na hetrik pomerne dlho. Ten predošlý totiž zaznamenal ešte 22. januára 2019 v zápase proti San Jose (6:7). Bol to posledný z jeho troch hetrikov v sezóne 2018/19.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 01. 12. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL