Halák hviezdou jubilejného zápasu, Sekera bodoval

V desiatich utorkových zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci. Jaroslav Halák vychytal nulu a stal sa hviezdou duelu, v ktorom dosiahol míľnik. Andrej Sekera ako jediný bodoval. Z výhier sa tešili aj Zdeno Chára, Tomáš Tatar, Richard Pánik a Erik Černák.

Halák vychytal v okrúhlom zápase nulu, Krejčí strelil 200. gól kariéry

Carolina prišla do Bostonu s cieľom revanšovať sa za vyradenie v štvorzápasovej sérii posledného konferenčného finále. Situáciu jej však komplikovala skvelá forma domácich a nakoniec aj Jaroslav Halák, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu. Slovenský brankár vo svojom 500. zápase kariéry zneškodnil všetkých 24 striel, aby so svojím 49. čistým kontom kariéry doviedol Bruins k výhre 2:0. K natiahnutiu víťaznej série na osem zápasov a bodovej na 12 zápasov pomohli aj góly Charlieho Coylea a Davida Krejčího, ktorí prekonali Jamesa Reimera z 34 striel. Pre Krejčího išlo o 200. gól kariéry. „Skutočne som o tom nepremýšľal. Je to len číslo,“ poznamenal. Zdeno Chára odohral 22 minút a pripísal si jeden plusový bod, dve strely na bránu a tri bodyčeky. Hurricanes prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Krejčího 200. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. J. Halák (BOS), 2. C. Coyle (BOS), 3. D. Krejčí (BOS)

Sekera bodoval, ale nezabránil ďalšej prehre Dallasu

Andrej Sekera ukončil päťzápasovú sériu bez bodu, keď si pripísal tretiu asistenciu v sezóne pri jedinom góle Dallasu z hokejky Mira Heiskanena. Vo Winnipegu prehal 1:5 a natiahol si sériu bez víťazstva na štyri zápasy. Kyle Connor zaznamenal rozdielový gól a dve asistencie, Patrik Laine, Nikolaj Ehlers, Josj Morrissey a Mark Scheifele si pripísali po góle a asistencii. Connor Hellebuyck prispel 27 zákrokmi ku štvrtej výhre Jets v posledných piatich dueloch a siedmej v ostatných deviatich. Sekera ho strelecky neohrozil počas 19 a pol minúty v akcii. Okrem asistencie rozdal jeden bodyček a zblokoval jednu strelu súpera. Anton Chudobin opustil zápas s 25 zákrokmi. Luca Sbisa ho nedohral pre zranenie z tretej tretiny.

Sekerova 3. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. N. Ehlers, 3. K. Connor (všetci WPG)

Tampa ukončila v Nashville sériu prehier, rozhodol Kučerov

Nikita Kučerov skóroval v strede predĺženia, čím rozhodol o triumfe Tampy Bay 3:2 v Nashville, ktorým ukončil sériu troch prehier. Lightning dvakrát viedli o gól zásluhou Victora Hedmana a Ondřeja Paláta. Kučerov si pripísal aj asistenciu, Steven Stamkos ich získal dve. Andrej Vasilevskij predviedol 30 zákrokov. Prekonali ho Calle Järnkrok a dvojbodový Kyle Turris v presilovej hre. Pekka Rinne kryl 28 striel, vrátane troch od Erika Černáka. Slovenský obranca odohral vyše 16 minút aj s menším trestom za úder do hlavy a bodyčekom. Predators prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Nedohral ho Ryan Johansen, ktorý bol vylúčený za zákrok na Braydena Pointa. Tampe inak chýbal v zostave Alex Killorn, Nashville hral bez Mikaela Granlunda.

Kučerovov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. K. Turris, 3. P. Rinne (obaja NSH)

Montreal si proti Islanders ukončil osemzápasovú sériu prehier

Phillip Danault, Brendan Gallagher a Shea Weber zaznamenali po góle a asistencii, aby Montreal porazil Islanders 4:2 a ukončil si osemzápasovú sériu prehier. Jeff Petry tiež skóroval a Carey Price zastavil 21 striel. Čisté konto držal až do tretej tretiny, v ktorej ho prekonali Scott Mayfield a Mathew Barzal. Thomas Greiss, ktorého tím prehral štvrtý zápas z ostatných šiestich, inkasoval tri góly z 39 striel – Weber skóroval, keď v závere opustil bránu. Slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral 14 minút, neohrozil nemeckého gólmana ani raz. V dueli sa prezentoval jedným blokom. Canadiens, ktorý pred zápasom slávnostne ocenili 11 bývalých kapitánov, ukončili najdlhšie čakanie na výhru od ročníka 2002/03.

Hviezdy duelu: 1. S. Weber (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. P. Danault (MTL)

Capitals natiahli víťaznú aj bodovú sériu, Pánik nebodoval

Washington si predĺžil víťaznú sériu na štyri zápasy a bodovú na päť, keď uspel v San Jose pomerom 5:2. Jakub Vrána a Garnet Hathaway strelili po dva góly, zvyšný pridal trojbodový John Carlson. Dosiahol tak méty 30 asistencií aj 40 bodov v sezóne. Nick Dowd dvakrát asistoval a Braden Holtby urobil 23 zákrokov. Pokorili ho Melker Karlsson, ktorý otvoril skóre duelu už v tretej minúte a Evander Kane, ktorý ho uzavrel v tretej tretine. Martin Jones inkasoval päťkrát z 23 striel a Sharks prišli o krátku sériu dvoch výhier. Slovenský útočník Richard Pánik odohral necelých 13 a pol minúty s bilanciou plusový bod, strela, bodyček a blok.

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson, 2. J. Vrána, 3. G. Hathaway

Arizona uspela v Columbuse, Söderberg trojbodový

Carl Söderberg asistoval pri dvoch rozhodujúcich góloch a 35 sekúnd pred koncom strelou do prázdnej brány spečatil víťazstvo Arizony 4:2 v Columbuse, prvé po predošlých dvoch prehrách. Gólmi k nemu pomohli aj Clayton Keller, Christian Fischer a Lawson Crouse, kým Darcy Kuemper sa prezentoval 33 zákrokmi. Recept na neho našli Dean Kukan a Alexandre Texier. Kukan strelil svoj prvý gól v základnej časti NHL. Joonas Korpisalo chytil 24 striel pri tretej prehre Blue Jackets v posledných štyroch dueloch. Jakob Chychrun odohral 200. zápas v súťaži. Cam Atkinson absolvoval 554. zápas v drese Columbusu, čím sa dostal na druhé miesto klubovej histórii za Ricka Nasha (674).

Odporúčame:
Video: Dean Kukan strelil prvý gól v základnej časti NHL

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. Ch. Fischer (obaja ARI), 3. D. Kukan (CBJ)

Kahkonen doviedol Wild k výhre nad Panthers, Soucy zavŕšil obrat

Florida po prvej tretine vyhrávala zásluhou gólov Aleksandra Barkova a Jonathana Huberdeaua 2:0, ale Minnesota dokázala v druhej tretine dvojgólovú stratu zmazať vďaka gólom Jasona Zuckera a Matsa Zuccarella. V tretej tretine pridala ďalšie dva góly, aby si víťazstvom 4:2 predĺžila víťaznú sériu na štyri zápasy. Obrat zavŕšil Carson Soucy a poistku do prázdnej brány pridal Luke Kunin. Kaapo Kahkonen vo svojom druhom štarte v NHL zneškodnil 44 striel, aby pomohol Wild k predĺženiu bodovej série na desať zápasov (7-0-3). Panthers využili v druhom zápase po sebe v bráne Chrisa Driedgera, ale ani jeho 22 zákrokov neodvrátilo štvrtú prehru z posledných piatich duelov. Minnesota sa v zápase zranili Jared Spurgeon i Mikko Koivu.

Hviezdy duelu: 1. K. Kahkonen (MIN), 2. J. Zucker (MIN), 3. J. Huberdeau (FLA)

Marchessault doviedol s hetrikom Vegas k výhre nad New Jersey

Vegas dokázalo dvakrát odpovedať na gól New Jersey, aby ho zdolalo nakoniec 4:3. Druhá odpoveď bola pritom v réžii Jonathana Marchessaulta, ktorý v rozmedzí necelých deviatich minút tretej tretiny strelil tri góly po sebe. K štvrtej výhre Golden Knights v sérii pomohol aj gól Chandlera Stephensona, ktorého deň predtým získali výmenou z Washingtonu. Alex Tuch nazbieral tri asistencie a Malcolm Subban urobil 32 zákrokov. Prekonali ho Kyle Palmieri, Jesper Bratt a Nico Hischier. Mackenzie Blackwood opustil duel s 26 zákrokmi a Devils, ktorých tréner John Hynes pred zápasom dostal výpoveď, prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich.

Odporúčame:
Marchessault strelil čistý hetrik ako druhý hráč v histórii Vegas + video

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. A. Tuch (VGK), 3. K. Palmieri (NJD)

Philadelphia zdolala Toronto 6:1, 4 góly strelila v posledných 4 minútach

Philadelphia nadviazala na silný november aj víťazstvom v úvodnom zápase nového mesiaca. Carter Hart urobil 27 zákrokov a šesť rôznych hráčov skórovalo, aby Flyers porazili Toronto 6:1 a pripísali si piatu výhru po sebe. Body si pritom odniesli z posledných siedmich duelov. Travis Konecny a Shayne Gostisbehere zaznamenali po góle a asistencii, víťazný gól vsietil Claude Giroux a skórovali aj Scott Laughton, Joe Farabee a James van Riemsdyk. Farabee strelil gól do prázdnej brány a po ňom ešte skórovali Gostisbehere a van Riemsdyk – v poslednej minúte v rozmedzí 12 sekúnd. Philipp Myers nazbieral tri asistencie. Frederik Andersen inkasoval päť gólov z 28 striel a o čestný úspech Maple Leafs sa postaral Travis Dermott. Kanadský tím prehral len po druhý raz v šiestich dueloch od trénerskej zmeny. Po skončení zápasu si to vyžiadalo rozhovor trénera s hráčmi v kabíne. „Boli sme v hre a na konci sme duel stratili. Rozprávali sme sa o tom. Cítil som, že to bolo dôležité. Nechali sme nášho brankára v štichu a prestali sme hrať,“ poznamenal Sheldon Keefe.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart (PHI), 2. T. Konecny (PHI), 3. C. Giroux (PHI)

Canucks prehĺbili krízu Ottawy vďaka štvorgólovej prvej tretine

Vancouver strelil už v prvej tretine štyri góly, ktorými položil základy domáceho triumfu 5:2 nad Ottawou, druhého v posledných troch zápasoch. Antoine Roussel, Tanner Pearson, Elias Pettersson a Zack MacEwen (prvý gól v NHL) vybudoval v úvodnej časti hry náskok 4:0, piaty gól pridal Oscar Fantenberg. Chris Tanev a Adam Gaudette dvakrát asistovali, Thatcher Demko sa zaskvel 40 zákrokmi, vrátane 16 v prvej tretine. Prekonali ho iba Jean-Gabriel Pageau s Tylerom Ennisom, ktorí znižovali stav na 2:4. Anders Nilsson inkasoval štyrikrát z 15 a od druhej tretiny ho nahradil Marcus Högberg. Duel opustil s 13 zákrokmi. Senators utrpeli piatu prehru v rade. Pettersson strelil 40. gól v jeho 100. zápase v NHL.

Odporúčame:
Video: Zack MacEwen skóroval premiérovo v NHL ako hviezda zápasu

Burrows sa dočkal vo Vancouveri veľkého ocenenia + video

Hviezdy duelu: 1. A. Gaudette, 2. Z. MacEwen, 3. A. Roussel (všetci VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 24/24 (100 %)
R. Pánik (WSH) 13:22 0 0 0 +1 0 1 1
T. Tatar (MTL) 14:06 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (DAL) 19:28 0 1 1 +1 0 0 1
Z. Chára (BOS) 22:07 0 0 0 +1 0 2 3
E. Černák (TBL) 16:07 0 0 0 0 2 3 1



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 12. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL