Marchessault strelil čistý hetrik ako druhý hráč v histórii Vegas + video

Jonathan Marchessault bol doslova strojcom utorkovej výhry Las Vegas 4:3 v New Jersey. Vystrieľal ju pre tím čistým hetrikom, jeho tretím v NHL. Vyslúžil si zaň post prvej hviezdy zápasu a zapísal sa do klubovej histórie.

Dvadsaťosemročný kanadský center strelil tri góly po sebe za 8 minút a 35 sekúnd v úvode tretej tretiny. Otočil nimi stav z 1:2 na 4:2, čím zároveň rozhodol o výhre. Zaznamenal pritom až deväť striel na bránu.



Marchessault sa stal druhým hráčom v krátkej histórii Golden Knights s čistým hetrikom. Prvý taký strelil William Karlsson 18. marca 2018 v zápase proti Calgary.

Pre rodáka Cap-Rouge z išlo o tretí hetrik v NHL a druhý v drese Vegas. Ten premiérový si pripísal 19. januára tohto roka v dueli proti Pittsburghu (7:3). Úplne prvý hetrik v lige zaznamenal 25. marca 2017 v drese Floridy proti Chicagu.

Marchessault si vylepšil sezónne štatistiky na osem gólov a 21 bodov v 30 zápasoch. Bodoval v treťom dueli v rade. Len dva góly mu chýbajú do méty 100 v NHL. Po 313 stretnutiach základnej časti v drese Vegas, Columbusu, Tampy a Floridy má na konte 225 bodov.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 12. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL