Veľký večer Haláka: Náš najlepší hráč, brankárska jednotka, tvrdia Bruins

Jaroslav Halák dostal v utorok šancu nastúpiť do svojho 500. zápasu v kariére. Boston narazil na ambicióznu Carolinu s chúťkami na revanš. Slovenský brankár však súperovi neumožnil skórovať a doviedol Bruins k ôsmej výhre po sebe.

„Majú dobrý tím, sú rýchli. Myslím si, že dnes sme hrali dobre defenzívne. Halák bol, samozrejme, dnes večer našim najlepším hráčom,“ pochválil bratislavského rodáka David Krejčí.

Halák pri výhre 2:0 predviedol 24 zákrokov a vychytal svoje 49. čisté konto kariéry. Nulu v tejto sezóne vychytal po druhý raz a zlepšil si štatistiky na 93,4% úspešnosť zákrokov a priemer 2,14 inkasovaného gólu na zápas.

„Podľa môjho názoru je Jaro v tejto lige brankárskou jednotkou. To už dokázal. Za nás chytáva skvelo a dáva nám šancu na víťazstvo v každom zápase,“ povedal o ňom tréner Bruce Cassidy.

Tridsaťštyriročný gólman momentálne nedostáva pri Tuukkovi Raskovi toľko priestoru, ako by dostávala brankárska jednotka, ale jemu to nevadí. Užíva si, že je súčasťou tímu, ktorý momentálne okupuje prvú priečku Atlantickej divízie i Východnej konferencie.

„Som len rád, že som súčasťou tohto mužstva, pretože je to špeciálna skupina hráčov. Sme si blízki a dokazujeme to na ľade. Držíme sa plánu 60 minút. Dnes sme tak robili a robíme to tak vo väčšine prípadov. Veríme, aj keď je stav vyrovnaný alebo prehrávame, že dokážeme zápas zvrátiť a vyhrať,“ skonštatoval Halák.

Kapitán a krajan Zdeno Chára okrem výkonov oceňuje aj prístup, ktorým sa brankár zvyknutý na pozíciu jednotky pri svojej úlohe prezentuje.

„Robí to bez toho, aby sa sťažoval, a svojej pozície si je dobre vedomý. Napriek tomu je vždy k dispozícii a necháva na seba strieľať aj navyše, či už pred tréningom alebo po tréningu... Niekedy sa jeho pracovná morálka prehliada,“ dodal Chára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL