Burrows sa dočkal vo Vancouveri veľkého ocenenia + video

Ak by Alexovi Burrowsovi na začiatku profesionálnej kariéry niekto povedal, že mu tím NHL pripraví slávnostný večer, povedal by mu, že je to blázon a že je to nemožné. V utorok mú takúto poctu pripravil tím Vancouver Canucks.

Burrows začínal profesionálnu kariéru ako nedraftovaný hráč na skúškach dvoch tímov ECHL. Z nej sa prepracoval do AHL, v ktorej mu netrvalo dlho, aby si vyslúžil šancu aj v NHL. Dal mu ju Vancouver, v drese ktorého sa zaradil medzi kľúčových hráčov najúspešnejšej éry klubu.

A práve preto v utorok jeho číslo 14, jeho meno a fotka pribudli na Prstenci cti, v ktorom doplnil Orlanda Kurtenbacha, Kirka McLeana, Thomasa Gradina, Harolda Snepstsa, Pata Quinna a Mattiasa Ohlunda.

„Je fajn byť späť. V roku 2006, keď som odohral môj prvý zápas za Vancouver, som si ani nemohol predstaviť, že raz budem uvedený do Prstenca cti,“ povedal Burrows, ktorý odohral za Canucks 822 zápasov so ziskom 384 bodov (193+191). Tímu pomohol k dvom Prezidentovým trofejam a účasti vo finále Stanleyho pohára.

„Prináša to späť veľa spomienok. Emócie radosti, emócie hrdosti. Táto organizácia bola pre mňa dobré, dala mi prvú šancu. S tými tímom som si užil veľa zábavy, pri práci s komunitou som zažil skúsenosti, ktoré mi zmenili život, vytvoril som si tu veľa skvelých priateľstiev. Vždy som si to tu užíval a dokonca, aj keď som nedosiahol svoj hlavný cieľ, vždy to bude mať špeciálne miesto v mojom srdci.“

Na záver kariéry si Burrows zahral ešte za Ottawu.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL