Zadorov zranil Kotkaniemiho. Julien chce, aby Rusa potrestali + video

Tím Montreal Canadiens neprišiel vo štvrtok len o body, ale pri prehre 2:3 s Coloradom prišiel aj o mladého útočníka Jesperiho Kotkaniemiho. Stalo sa tak po situácii, ktoré v kabíne kanadského klubu vzbudila vášne.

Kotkaniemi utrpel zranenie hornej časti tela už po 47 sekundách hry po nepeknom páde na ľad po osobnom súboji s obrancom Avalanche Nikitom Zadorovom. Už teraz ja jasné, že devätnásťročný Fín vynechá minimálne piatkový zápas proti Rangers. Pri odchode z ľadu potreboval pomoc.

Jesperi Kotkaniemi falls awkwardly after being taken out by Nikita Zadorov pic.twitter.com/OYE8slqaKL

— Brady Trettenero (@BradyTrett) 6. decembra 2019

Zadorov nedostal od rozhodcov žiaden trest, ale podľa hlavného trénera Canadiens, Claudea Juliena, by ho malo potrestať aspoň vedenie NHL.

„Jeho noha išla hore a využil svoju hornú časť tela na to, aby ho pretočil. Podľa mňa to bola špinavosť. Neviem, ako to bude vidieť liga, to je na nich, aby sa na to pozreli. Keď som sa však rozprával s našimi ľuďmi, s vedením a personálom, tak si myslíme, že by to určite mohlo byť na suspendáciu. Bolo to nebezpečné,“ povedal skúsený kormidelník.

Kotkaniami už v tejto sezóne vynechal sedem zápasov pre zranenie slabín. Vo svojej druhej sezóne v lige má problémy s produktivitou, keď si v 22 dueloch pripísal len tri góly a dve asistencie. V nováčikovskom ročníku pritom nazbieral 34 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL