Zdeno Chára vyrovnal zápis ďalšej legendy

Slovenský obranca Zdeno Chára z Bostonu sa postaral o ďalší historický medzník a nepotreboval k tomu nič iné, ako len nastúpiť do štvrtkového zápasu proti Chicagu (3:4 PP).

Kapitán Bruins vo štvrtok odohral svoj 1514. zápas v kanadsko-americkej NHL, čím vyrovnal zápis legendárneho centra Stevea Yzermana na 20. mieste historického poradia.

Chára sa už v sobotu bude môcť na tejto pozícii osamostatniť a jeho ďalší zápas vyrovná zápis Matta Cullena, ktorého v tejto sezóne nahradil v pozícii najstaršieho hráča súťaže.

Štyridsaťdvaročný trenčiansky rodák, ktorému stále chýbajú náznaky toho, že by sa blížil koniec jeho kariéry, bude potom blízko aj k zápisu Brendana Shanahana (1524) na 18. mieste.

Zaujímavé to však bude potom – Chára bude mať pred sebou ikonu Bruins Johnnyho Bucyka, s ktorým má priateľský vzťah. S 1540 zápasmi by rovno vyrovnal aj Shana Doana.

Boston odohrá v tejto sezóne ešte 53 zápasov a ak by „Big Z“ odohral 50, tak by sa na 13. mieste historického poradia stretol s legendárnym Nicklasom Lidströmom. Rekordérom v tomto smere je Gordie Howe, ktorý v NHL odohral 1767 duelov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 12. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL