Černák ukončil dlhé suchoty. Po ľahšom zranení je v poriadku

Tampa Bay prehrala vo štvrtok štvrtý zápas z posledných piatich napriek tomu, že mala do stretnutia s Minnesotou výborný nástup. Už v druhej minúte otvoril skóre stretnutia Erik Černák, ktorý gólom ukončil svoje dlhé bodové suchoty.

Lightning prehrali 4:5, keď na gól slovenského obrancu zareagovali Wild troma gólmi po sebe. „Bolts“ sa podarilo stratu dohnať, ale súper sa dostal do vedenia ešte dvakrát, pričom na gól Matsa Zuccarella už nedokázal nikto z domácich odpovedať.

„Mali sme celkom dobrý začiatok a oni potom strelili tie tri góly. Potom bolo všetko pre nás ťažšie. Snažili sme sa dobehnúť dvojgólovú stratu, vyrovnali sme a potom sme urobili chyby a oni skórovali. Musíme myslieť v prvom rade na bránenie a potom sa starať o strieľanie gólov,“ povedal Černák.

Dvadsaťdvaročný košický, ktorý nebodoval v predošlých 21 zápasoch po sebe, strelil svoj prvý gól od 3. októbra a neskôr pridal aj asistenciu vo svojom treťom viacbodovom zápase kariéry. V zápase odohral len necelých 14 minút, pretože v prvej tretine utrpel menšie zranenie tváre.

„Je to v poriadku, len pár stehov. Taký je hokej,“ poznamenal k tomu Černák, ktorého trafil do tváre puk a spôsobil mu tržnú ranu na hornej pere.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 12. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL