Slováci nebodovali, ich tímy inkasovali po päť gólov

V pondelok sa odohrali štyri zápasy NHL a v troch malo zastúpenie aj Slovensko. Ani jeden z jeho odchovancov však nebodoval a netešil sa ani z výhry. Uspeli Islanders, Blue Jackets, Senators a Flames.

TBL - NYI 1:5

Varlamov a Nelson doviedli Islanders k výhre nad Lightning

Semion Varlamov kryl 31 striel, Brock Nelson strelil dva góly v tretej tretine a Islanders porazili Tampu Bay presvedčivo 5:1. Ross Johnston, Josh Bailey a Anders Lee tiež skórovali za tím, ktorý má bilanciu 18-0-1, keď strelí tri a viac gólov. V pondelok vyhral už 20. zápas, čo sa mu podarilo najrýchlejšie v klubovej histórii – len v 29 dueloch. O čestný úspech Lightning sa postaral kapitán Steven Stamkos, kým Curtis McElhinney zastavil 19 striel. Floridský tím prehral štvrtý domáci zápas z posledných piatich. „Je to frustrujúce, pretože to nebol zápas 5:1. Je to však prehra. Nechajme to tak. Niet pochýb, že sme tam niektoré veci odflákli,“ poznamenal tréner „Bolts“ John Cooper. Slovenský obranca Erik Černák odohral 18 minút, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, jednu strelu a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. S. Varlamov (NYI), 3. K. Shattenkirk (TBL)

WSH - CBJ 2:5

Blue Jackets ukončili víťaznú i bodovú sériu Washingtonu

Columbus si chcel ukončiť štvorzápasovú sériu prehier a lepšieho súpera pre morálne víťazstvo si nemohol nájsť. Cam Atkinson strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), Joonas Korpisalo urobil 37 zákrokov a Blues Jackets výhrou 5:2 ukončili šesťzápasovú víťaznú sériu najlepšiemu tímu ligy, Washingtonu. Z gólov sa tešili aj Ryan Murray, Riley Nash a Oliver Bjorkstrand. Braden Holtby inkasoval štyri góly z 37 striel. Pri návrate do akcie skóroval Nicklas Bäckström, ktorý zaznamenal aj asistenciu pri góle Alexa Ovečkina. Ten zase na gól prihrával jemu. Slovenský útočník Richard Pánik si pripísal dve strely, dva mínusové body, dva bodyčeky a dve trestné minúty (za napadnutie), pričom v akcii strávil necelých 13 minút. Jeho tím nezískal ani bod po prvýkrát od 20. novembra. Ťahal sedemzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo (CBJ), 2. C. Atkinson (CBJ), 3. A. Ovečkin (WSH)

OTT - BOS 5:2

Bruins opäť prehrali. Zdolala ich Ottawa

Boston prehral tretí zápas po sebe proti tímu, ktorý porazil v predošlých 10 vzájomných zápasoch po sebe. Anthony Duclair strelil dva góly a pridal asistenciu, Anders Nilsson zneškodnil 38 striel a z výhry 5:2 nad posledným finalistom sa tešila Ottawa. K prvej výhre nad Bruins od 6. apríla 2017 viedli aj góly Chrisa Tierneyho, Artema Anisimova a Jean-Gabriel Pageaua. Patrice Bergeron sa vrátil do zostavy „medveďov“ a spolu s Jakeom DeBruskom sa zapísal do listiny strelcov. Tuukka Rask urobil 23 zákrokov pri svojej prvej prehre v normálnom hracom čase od 8. novembra. Zdeno Chára nebodoval a na ľade strávil 18 minút a 18 sekúnd. Prezentoval sa jednou strelou, jedným blokom, jedným bodyčekom a pripísal si aj jeden plusový bod – ako jediný hráč tímu.

Bergeron skóroval pri návrate do akcie:


Hviezdy duelu: 1. A. Duclair (OTT), 2. A. Nilsson (OTT), 3. C. Tierney (OTT)

COL - CGY 4:5 PP

Flames ukončili sériu Colorada. V predĺžení skóroval Monahan

Sean Monahan skóroval v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Calgary 5:4 nad Coloradom, ktorému tak ukončilo šesťzápasovú víťaznú sériu. K natiahnutie tej svojej na päť duelov pomohlo aj 28 zákrokov Davida Ritticha. Avalanche v zápase dvakrát viedli, ale Derek Ryan a Matthew Tkachuk stav vyrovnali. V rozmedzí 87 sekúnd úvodu tretej tretiny poslali do dvojgólového vedenia kanadský klub Andrew Mangiapane a Michael Frolík. Domáci získali bod vďaka gólom Nathana MacKinnona a Joonasa Donskoia. Skôr v zápase skórovali aj Ryan Graves a Valerij Ničuškin. Pavel Francouz opúšťal súboj českých gólmanov tiež s 28 zákrokmi. Denverskému tímu v zápase chýbali brankár Philipp Grubauer a obranca Cale Makar, ktorí nedohrali predošlý duel. Ich stavy sa posudzujú na dennej báze.

Víťazný gól Monahana:


Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. M. Tkachuk (CGY), 3. R. Graves (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 17:59 0 0 0 -1 0 1 1
Z. Chára (BOS) 18:18 0 0 0 +1 0 1 1
R. Pánik (WSH) 12:50 0 0 0 -2 2 2 2



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL