Chára pochválil Ottawu. Toto si musíme uvedomiť, povedal po prehre

Boston prehral dva zápasy po sebe a v pondelok sa chcel vrátiť na víťaznú koľaj proti tímu, ktorý porazil v desiatich predošlých meraniach síl. Nakoniec sa však z výhry tešila Ottawa, ktorý tím Zdena Cháru zdolala 5:2.

Senators si položili základy víťazstva už v prvej tretine, keď sa ujali dvojgólového vedenia. To si kontrolovali a v zápase ani raz neprehrávali ani nehrali za nerozhodného stavu. Ukázali, ako sa tímy snažia vytiahnuť proti minuloročnému finalistovi.

„Tímy proti nám hrajú skutočne dobre. Ottawa toho bola skvelým príkladom. Hrala veľmi nepriepustný hokej, veľmi dôrazný hokej,“ skonštatoval Chára.

Bruins majú v pamäti ešte úspešné obdobie, počas ktorého vyhrali osem zápasov po sebe. Po ňom však prišli prehry so Chicagom, Coloradom a Ottawou, ktoré podľa slovenského obrancu ukazujú, že sa „Medvede“ nemôžu zakaždým spoliehať na veci, ktoré vychádzali počas úspešnej série.

„Myslím si, že si musíme uvedomiť, že musíme chodiť aj do oblastí, v ktorých to nie je vždy príjemné. Musíme tvrdo pracovať, vyhrávať osobné súboje a preteky o puk. Niekedy je lepšie veci zjednodušiť, ako sa snažiť robiť veci, ktoré dnes nefungujú, hoci v minulosti fungovali,“ poznamenal Chára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 12. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL