Tatar dvojbodový, Černák prihrával na víťazný gól

V dvanástich utorkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci, pričom všetci sa tešili z výhier. Tomáš Tatar k nej pomohol gólom a asistenciou, Erik Černák prihrával na víťazný gól. Bol tiež najaktívnejším strelcom duelu. Spoluhráč Andreja Sekeru vychytal nulu pri debute nového trénera.

PIT - MTL 1:4

Tatar pomohol Montrealu ukončiť víťaznú sériu Pittsburghu

Tomáš Tatar strelil svoj 10. gól v sezóne v presilovej hre, ktorým vyrovnal stav duelu na 1:1 a nasmeroval Montreal k výhre 4:1 v Pittsburghu. Využil jedinú presilovku tímu v zápase. Slovenský útočník ukončil brankárovi Tristanovi Jarrymu sériu bez inkasovania na čísle 177:14, čo je nový klubový rekord. Pripísal si aj asistenciu pri góle dvojbodového Brendana Gallaghera do prázdnej brány. Za 16 a pol minúty na ľade zaznamenal aj dve strely, štyri bodyčeky a vyhral svoje jediné vhadzovanie. Z jeho spoluhráčov skórovali ešte Joel Armia a Shea Weber, ktorí tiež získali po asistencii. Carey Price predviedol 33 zákrokov pri treťom triumfe Canadiens v posledných štyroch zápasoch. Ako jediný ho prekonal Jake Guenztel, ktorý otvoril skóre už v tretej minúte. Jarry kryl 22 striel, ale nezabránil koncu víťaznej série Penguins na troch dueloch. Prišli aj o 10-zápasovú domácu bodovú šnúru.

Odporúčame:
Shea Weber: Takýto gól som nestrelil od NHL ‘95 + video

Tatarov 10. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. C. Price, 2. J. Armia (obaja MTL), 3. T. Jarry (PIT)

FLA - TBL 1:2

Černák bodoval vo floridskom derby, strieľal najčastejšie z tímu

Erik Černák si pripísal druhú asistenciu a štvrtý bod v sezóne pri rozdielovom góle Tampy Bay, ktorá v štátnom derby na ľade Floridy zvíťazila 2:1. Spolu s Nikitom Kučerovom bol Slovák najaktívnejším strelcom duelu, keď zaznamenal šesť zo 48 striel Lightning. Odohral takmer 18 minút aj so ziskom plusového bodu. Steven Stamkos otvoril skóre v prvej tretine a dvojbodový Alex Killorn strelil víťazný gól v druhej. Andrej Vasilevskij prispel k tretej výhre v posledných piatich zápasoch 27 zákrokmi. Recept na neho našiel iba Jevgenij Dadonov, ktorý mu pokazil čisté konto presne dve minúty pred koncom. Sergej Bobrovskij sa zaskvel 46 zákrokmi, ale Panthers prehrali piaty z ostatných ôsmich zápasov. Po polovici ich aktuálnej deväťzápasovej domácej série majú bilanciu 3-2-0.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. A. Killorn (TBL)

DAL - NJD 2:0

Bishop pomohol Bownesovi k prvej výhre v pozícii trénera Stars

Rick Bowness si v prvom zápase v pozícii trénera Dallasu pripísal výhru. Ben Bishop zneškodnil všetkých 26 striel, aby so svojím prvým čistým kontom doviedol texaský tím k výhre 2:0 nad New Jersey. K tretej výhre v sérii pomohli aj góly Radka Faksu a Joea Pavelskiho z úvodnej dvadsaťminútovky. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 14 a pol minúty. Zaregistroval dva plusové body, dva bodyčeky, dva bloky a jeden strelecký pokus. V bráne Devils stál Mackenzie Blackwood, ktorý urobil 33 zákrokov. Jeho tím prehral šiesty zápas po sebe, pričom bol počas tejto série prestrieľaný 24:9.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (DAL), 2. R. Faksa (DAL), 3. M. Blackwood (NJD)

EDM - CAR 3:6

Aho dosiahol míľnik pri výhre nad Oilers

Sebastian Aho strelil dva góly a Carolina porazila Edmonton 6:3, aby vyhrala tretí zápas po sebe. Prvý gól bol pre fínskeho mladíka 100. v kariére – dosiahol ho v 273. zápase kariéry, pričom rýchlejšie ho v organizácii dosiahlo len päť hráčov a len dvaja v drese Hurricanes (zvyšní v drese Whalers). Nino Niederreiter, Ryan Dzingel, Jordan Martinook a Dougie Hamilton tiež skórovali, James Reimer predviedol 33 zákrokov. Prekonali ho dvojgólový Zack Kassian a Ryan Nugent-Hopkins. Mikko Koskinen kryl 26 striel a Oilers prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Do zostavy víťazného mužstva sa vrátil Martin Nečas.

Hamilton prekonal Koskinena zo stredného pásma:


Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. C. McDavid (EDM), 3. J. Martinook (CAR)

ARI - CGY 2:5

Calgary si v Arizone natiahlo víťaznú sériu

Sean Monahan skóroval v štvrtom zápase po sebe, Cam Talbot zneškodnil 46 striel a Calgary si natiahlo víťaznú sériu na šesť zápasov pod dočasným trénerom Geoffom Wardom, keď v utorok zdolalo Arizonu 5:2. Flames hrali aj v pondelok, ale vydaril sa im úvod zápasu, keď strelili dva góly z prvých štyroch striel v prvých štyroch minútach. Michael Frolík a Zac Rinaldo zaznamenali po góle a asistencii, do čierneho sa trafili aj Johnny Gaudreau a Milan Lucic. O góly Coyotes sa postarali Jakob Chychrun a Phil Kessel. Antti Raanta inkasoval päť gólov z 29 striel, ale obrana mu tento raz veľmi nepomohla.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (CGY), 2. M. Frolík (CGY), 3. J. Chychrun (ARI)

BUF - STL 5:2

Eichel natiahol bodovú sériu a vyrovnal Šatanov rekord

Jack Eichel strelil dva góly, vrátane víťazného, aby dosiahol 20-gólovú hranicu a predĺžil si bodovú sériu na 14 zápasov. Doviedol Buffalo k domácej výhre 5:2 nad St. Louis. Druhý gól vsietil do prázdnej brány, pričom v ich počte (13) vyrovnal klubový rekord Miroslava Šatana a Gilberta Perreaulta. Zemgus Girgensons tiež trafil prázdnu bránu a pridal asistenciu, dvojbodoví boli aj zvyšní Sabres Johan Larsson so Samom Reinhartom. Linus Ullmark chytil 28 striel a tím zo štátu New York vyhral dva zápasy po sebe prvýkrát od konca októbra. Troy Brouwe s Alexom Pietrangelom (100. gól v NHL) skórovali z hráčov Blues, ktorí prehrali tretí duel v rade. Jake Allen ho opustil rovnako s 28 zákrokmi. Pietrangelo je po Alovi MacInnisovi (127) len druhým obrancom so 100 gólmi v drese St. Louis.

Pietrangelov 100. gól v NHL


Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. J. Larsson, 3. S. Reinhart (všetci BUF)

NSH - SJS 3:1

San Jose prehralo aj v Nashville

Juuse Saros bol hrdinom Nashville, ktorý doma zdolal San Jose 3:1 a predĺžil si bodovú sériu na tri zápasy. Fínsky brankár urobil 24 zákrokov a chytil aj trestné strieľanie Barclaya Goodrowa za stavu 1:0 v tretej tretine. Čisté konto mu však predsa pokazil Timo Meier necelé dve minúty pred koncom duelu. Nick Bonino a Ryan Johansen (presilovka) prekonali Martina Jonesa z 31 striel, dvojbodový Calle Järnkrok upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Filip Forsberg dvakrát asistoval, Mikael Granlund raz pri jeho návrate do akcie. Sharks nevyužili ani jednu zo štyroch presiloviek a prehrali piaty zápas v rade. Predators hrali v početnej výhode až sedemkrát.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. N. Bonino, 3. R. Johansen (všetci NSH)

VAN - TOR 1:4

Tavares pomohol Torontu zdolať Vancouver

Toronto začalo svoj výjazd výhrou v St. Louis a na víťaznej koľaji pokračovalo aj v utorok vo Vancouveri, ktorý zdolalo 4:1. Dvoma gólmi a asistenciou k tomu pomohol John Tavares, po góle pridali Zach Hyman a Auston Matthews, ktorý vo svojom 244. zápase kariéry strelil svoj 100. gól v hre piatich proti piatim – rýchlejšie to dokázal z aktívnych hráčov len Alex Ovečkin. Po dve asistencie zaznamenali Mitch Marner a Justin Holl, Frederik Andersen kryl 38 striel. Prekonal ho len Josh Leivo v 52. minúte. Domáci Jacob Markström, ktorý sa vrátil do zostavy, inkasoval tri góly z 25 striel. Hyman dával bodku za duelom gólom do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. J. Tavares (TOR), 3. J. Leivo (VAN)

VGK - CHI 5:1

Fleury pri návrate takmer vynuloval Blackhawks

Vegas si po dvoch prehrách s newyorskými klubmi vylepšilo náladu v domácom zápase proti Chicagu, ktoré aj zásluhou svojej brankárskej jednotky porazilo 5:1. Marc-Andre Fleury, ktorý odchytal prvý zápas od 23. novembra, zastavil 28 striel a po jednom góle strelil Reilly Smith, Deryk Engelland, William Karlsson, Max Pacioretty a Ryan Reaves, ktorý vybudovali päťgólové vedenie. Fleuryho len 27 sekúnd delilo od čistého konta, no faul Chandlera Stephensona potrestal Dominik Kubalík. Corey Crawford opustil duel s 32 zákrokmi a Blackhawks prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. R. Smith (VGK), 3. D. Engelland (VGK)

MIN - ANA 2:3 SN

Ducks pokazili Koivov výnimočný večer, rozhodli nájazdy

Rickard Rakell a Max Comtois premenili svoje nájazdy, aby Anaheim vyhral v St. Paul nad Minnesotou 3:2 a vyhol sa tretej prehre v rade. Rakell skóroval aj vo štvrtej minúte zápasu, keď posielal Ducks do vedenia 1:0. Na 2:0 ho zvýšil Cam Fowler v presilovke, ale Ryan Hartman a Ryan Donato vyrovnali stav na 2:2. John Gibson predviedol 22 zákrokov a chytil oba nájazdy súpera. Kaapo Kahkonen, naopak, nechytil ani jeden nájazdy a opustil duel s 31 zákrokmi. Wild premárnili všetkých päť presiloviek a prehrali druhý zápas po sebe. Bol výnimočný pre Mikka Koiva, ktorého ocenili za odohranie tisíc duelov v NHL. Do zostavy Anaheimu sa v ňom vrátil obranca Josh Manson.

Odporúčame:
Gáborík zožal najväčší potlesk. Koivovi pomohol osláviť jubileum + video

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell (ANA), 2. R. Hartman, 3. R. Donato (obaja MIN)

WPG - DET 5:1

Winnipeg prehĺbil krízu Detroitu, ktorý zaznamenal len 17 striel

Detroit pokračuje v trápení, ktoré sa neskončilo ani vo Winnipegu. Prehra 1:5 bola už jeho 12. v sérii, vrátane posledných desiatich v riadnom hracom čase. Tentoraz zaznamenal iba 17 striel na bránu Jets, ktorí bodovali vo štvrtom dueli po sebe. Laurent Brossoit zastavil všetkých 15 striel, ktorým čelil, ale pre problémy s výstrojom ho nakrátko vystriedal Connor Hellebuyck. Práve on inkasoval jediný gól od Christoffera Ehna, ktorý skóroval prvýkrát v sezóne. Adam Lowry (oslabenie), Blake Wheeler, Andrew Copp, Patrik Laine a Mark Scheifele (presilovka) sa postarali o góly Winnipegu, ktorý zdolal Detroit vo štvrtom vzájomnom súboji v rade. Copp s Wheelerom si pripísali aj po asistencii. Copp a Laine skórovali v rozmedzí 11 sekúnd, čo sú tretie najrýchlejšie dva góly v klubovej histórii. Eric Comrie pri prvom štarte v drese Red Wings urobil 25 zákrokov. Obom tímom sa do hry vrátili zranení hráči – Detroitu obranca Trevor Daley, Winnipegu útočník Gabriel Bourque.

Laine a jeho pekný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Copp, 2. B. Wheeler, 3. P. Laine (všetci WPG)

LAK - NYR 3:1

Kings si ukončili sériu prehier, Quick prišiel o nulu v závere

Tyler Toffoli strelil víťazný gól a pridal asistenciu, Jonathan Quick predviedol 28 zákrokov a Los Angeles si ukončilo sériu štyroch prehier víťazstvom 3:1 nad Rangers, ktorých porazilo v štvrtom vzájomnom zápase po sebe. Do čierneho sa trafil aj Dustin Brown, do prázdnej brány Adrian Kempe. Ten skóroval len 15 sekúnd po tom, čo Artemij Panarin zničil domácemu brankárovi čisté konto. Stalo sa tak len 30 sekúnd pred koncom zápasu. Henrik Lundqvist inkasoval dva góly z 25 striel a newyorský tím strieda od 29. novembra výhry s prehrami.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. M. Roy (LAK), 3. T. Toffoli (LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 14:25 0 0 0 +2 0 1 2
T. Tatar (MTL) 16:37 1 1 2 0 0 2 4
E. Černák (TBL) 17:56 0 1 1 +1 0 6 0



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 11. 12. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL