Veľký talent Lafreniere bude pripravený hrať na svetovom šampionáte

Talentovaný útočník Alexis Lafreniere potvrdil, že sa vyrovnáva so zranením členka, ale potenciálna draftová jednotka verí, že zranenie nijak neovplyvní jej účasť na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta.

„Cítim sa celkom dobre, počas ostatných pár dní sa to zlepšilo a dúfam, že to bude dobré,“ povedal osemnásťročný kanadský reprezentant. „Rozprával som sa s doktormi a realizačným tímom a povedali, že nechcú, aby som na to príliš tlačil. Určite sa však neviem dočkať návratu na ľade.“

Lefreniere počas výberového kempu Kanady nekorčuľoval, ale ak by bolo potrebné, tak by mu zdravotný stav umožňoval naskočiť do zápasu. Rozhodnutie držať ho mimo ľadu je preventívne, aby bol zotavený pred prvým zápasom na turnaji, ktorý 26. decembra odohrá jeho tím proti USA.

Vo výberovom kempe navyše o miestenku nebojoval. Tu mal už dávno istú. Kanadu na turnaji reprezentoval už vlani a táto sezóna mu vychádza znamenito – v 32 zápasoch v drese Rimouski (QMJHL) nazbieral 70 bodov za 23 gólov a 47 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 12. 2019 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL