Odvďačil sa za šancu: Acciari vsietil prvý hetrik v kariére + video

Florida si ukončila trojzápasovú sériu prehier, počas ktorej strelila len štyri góly vďaka šesťgólovému výkonu pri pondelkovej výhre 6:1 nad Ottawou. O polovicu gólov sa pritom postaral Noel Acciari.

Ten dosiahol svoj prvý hetrik v NHL už v strede druhej tretiny. Cestu za ním pritom začal už v desiatej minúte prvej dvadsaťminútovky. Druhým gólom odštartoval druhé „dejstvo“ už po 78 sekundách hry, aby zvyšoval na 2:1. V 31. minúte znamenal jeho hetrikový gól už vedenie 4:1.

Acciari vo svojej prvej sezóne v tíme Panthers podáva veľmi dobré výkony a za ne bol odmenený šancou zahrať si v druhom útoku s Jonathanom Huberdeauom a Vincentom Trocheckom, z ktorej vyťažil maximum.

„Títo dvaja hráči sú veľmi šikovní a bolo zábavne si s nimi zahrať. Stačí len prísť k bráne a stanú sa vám dobré veci. Obaja si ma našli na tom správnom mieste. Bol to vzrušujúci večer,“ poznamenal.

Celému útoku sa darilo a Hubedreau si dokonca pripísal najviac asistencií v jednom zápase v kariére – štyri. Vďaka tomu má momentálne na konte 400 bodov. Po rovných 500 zápasoch v NHL.

„Bol to večer, v ktorom sa nášmu útoku darilo. Hrali sme dobre. Acciari bol neuveriteľný. Strelil hetrik. Mám z neho radosť. Aj s Trocheckom sme mali veľa šancí. Hrali sme dobre. Bol to skvelý tímový výkon,“ poznamenal Huberdeau.

Dvadsaťosemročný Acciari má po hetriku na konte osem presných zásahov. V tejto sezóne odohral 30 zápasov, v ktorých nazbieral dokopy 10 bodov. Už len dva góly a štyri body ho delia od osobných rekordov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 12. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL