Michejev po krvavom zranení podstúpil operáciu. Vynechá mesiace + video

Tím Toronto Maple Leafs porazil v piatok New Jersey Devils 5:4 po predĺžení, ale prišiel o útočníka Iľju Michejeva. Ten utrpel v tretej tretine nepríjemné zranenie, keď ho do ruky zasiahla korčuľa súpera.

Dvadsaťpäťročný Rus korčuľoval k vlastnej brány, na ktorú sa rútil Jesper Bratt. Ten pri brzdení spadol a do vzduchu mu vystrelila pravá noha. Nožom korčule pritom zasiahol práve Michejeva, ktorý po vlastných odkráčal rýchlo do šatne.

Tím neskôr informoval, že hráč utrpel významnú reznú ranu na zápästí a bol prevezený do miestnej nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Tréner Sheldon Keefe dodal, že v nemocnici zostane v noci z piatka na sobotu na pozorovania.

„Bolo to strašidelné, vidieť toľko krvi. Je to chlapec, na ktorom nám veľmi záleží,“ povedal o zranení svojho spoluhráča John Tavares. Michael Hutchinson to mal v bráne ešte viac na očiach: „Bolo to hrozné. Zrazu som mohol vidieť len tony krvi prichádzajúcej odniekiaľ. Viac, ako keď vás niekto trafí vysokou hokejkou alebo niečo podobné. Dúfajme, že bude v poriadku.“



DOPLNENÉ: Maple Leafs v sobotu oznámili, že Michejev podstúpil operáciu zápästia, ktorou mu doktori zacelili cievy a väzivá. Zotavovať sa z nej bude niekoľko mesiacov, pričom po troch mesiacoch sa jeho stav znova posúdi. Najbližšie dni strávi v nemocnici v New Jersey a potom sa vráti do domácej liečby do Toronta. Očakáva sa, že sa zo zranenia plne zotaví.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL