Halák: Nesnažil som sa byť superhrdinom, robil som si svoju prácu + video

Slovenský brankár Jaroslav Halák bol v prvom hracom dni po vianočnej prestávke druhou hviezdou zápasu a treťou hviezdou večera, keď s 26 zákrokmi doviedol Boston k výhre 3:0 nad Buffalom.

Pre Haláka išlo o tretie čisté konto v sezóne a jubilejné 50. v kariére. Viac ako osobný úspech, ktorý dosiahol ako 31. brankár histórie NHL, ho však zaujímalo víťazstvo, ktoré bolo pre Boston druhé po nevydarenom deväťzápasovom období, v ktorom Bruins získali len jednu výhru.

„Je to špeciálne, ale bolo to víťazstvo tímu. Práve teraz potrebujeme body a tie sme získali. Nezáležalo by na tom, či by to bolo 3:2 alebo 3:1. Je to špeciálnejšie, že to bolo s čistým kontom, ale ako som už povedal, toto je tímový šport a my sme vyhrali,“ povedal Halák.

Pre tridsaťštyriročného rodáka z Bratislavy nešlo o jednoduchý zápas. Naposledy chytal pred týždňom a k tomu ešte treba pripočítať štvordňové voľno, počas ktorého sa na ľad ani nedostal.

„Ráno som sa snažil získať naspäť môj cit. Prvých pár cvičení bolo ťažkých, ale tie sú po troch-štyroch dňoch ničnerobenia vždy náročné. Aj v predzápasovom rozkorčuľovaní som sa snažil získať naspäť cit pre načasovanie a v zápase som sa snažil hrať jednoducho. Nesnažil som sa byť superhrdinom, len som chcel odviesť svoju prácu,“ poznamenal Halák, ktorý si vylepšil bilanciu v sezóne na 9-3-4 a úspešnosť zákrokov na 92,8 %.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 12. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL