Kapitán St. Louis vytvoril historický rekord. Prekonal klubovú legendu + video

Obranca Alex Pietrangelo bodoval aj pri nedeľnej výhre St. Louis 4:1 nad Winnipegom, aby potvrdil svoju aktuálne výbornú formu. Podstatnejšie však bolo, že jeho asistencia znamenala vytvorenie klubového rekordu v ich počte. Vyslúžil si ňou post prvej hviezdy.

Dvadsaťdeväťročný Kanaďan si pri otváracom góle Ryana O´Reillyho v 15. minúte duelu pripísal na konto 326. asistenciu v základnej časti NHL i v drese Blues. O jednu predbehol legendárneho Ala MacInnisa a stal sa najlepším nahrávačom spomedzi obrancov v klubovej histórii.

Pietrangelova 326. asistencia v drese Blues:


Pietrangelovi chýba už len sedem asistencií, aby sa vyrovnal Brianovi Sutterovi na celkovom treťom mieste historického poradia St. Louis. Druhý Brett Hull získal v drese Blues 409 prihrávok a klubový rekordér Bernie Federko sa zastavil na čísle 721.

Kapitán tímu z Missouri bodoval vo štvrtom zápase po sebe. Po 40 dueloch sezóny má na konte 31 bodov za 10 gólov a 21 prihrávok. V 728 stretnutiach základnej časti NHL zaznamenal 429 bodov. Celú kariéru pôsobí u Blues, ktorí ho draftovali v roku 2008 zo štvrtého miesta.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 30. 12. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL