Korpisalo podstúpil operáciu. Jeho účasť v Zápase hviezd je ohrozená

Brankár Joonas Korpisalo bude chýbať tímu Columbus Blue Jackets niekoľko týždňov po tom, čo si v nedeľnom zápase proti Chicagu zranil pravé koleno. Informoval o tom hlavný tréner John Tortorella.

Korpisalo potreboval pomoc pri odchode z ľadu po tom, čo ho v prvom kole samostatných nájazdoch prekonal Jonathan Toews. Náhradník Elvis Merzlikins následne inkasoval rozhodujúci gól z hokejky Patricka Kanea.

Korpisalo má v tejto sezóne bilanciu 17-10-4 s 91,3% úspešnosťou zákrokov, kým Merzlikins je vo svojej prvej sezóne v NHL bez výhry. Pri bilancii 0-4-4 má 88,9% úspešnosť zákrokov. Pri absencii jednotky mu vypomôže krajan Matiss Kivlenieks, ktorý bol povolaný z Clevelandu (AHL).

„Škodí to nášmu tímu a jeho mi je ľúto. Čakal tu na svoju príležitosť niekoľko rokov, vykročil a stále sa zlepšoval. Nemal som ani možnosť ho vytiahnuť z brány a dať tam Elvisa, ktorého sme v nej chceli vidieť, pretože Korpisalo mi nedal príležitosť. Chytal tak dobre,“ poznamenal Tortorella.

DOPLNENÉ: Columbus v utorok informoval, že Korpisalo má za sebou úspešnú operáciu natrhnutého menisku, z ktorej sa bude zotavovať štyri až šesť týždňov. Otázna je tak aj jeho účasť v Zápase hviezd, do ktorého bol v pondelok nominovaný.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL