Doplatil na bitku? Chára mimo zostavy Bruins pre zranenie

Boston si vo štvrtkovom zápase proti Winnipegu musel poradiť bez kapitána Zdena Cháru. Ten síce hrať chcel, ale tréner a generálny manažér mu to neumožnili. Oficiálne pre nešpecifikované zranenie.

Chára v poslednom zápase absolvoval bitku s útočníkom Jakovom Tretinom, pri ktorej ho rozhodil tvrdý úder do čeľuste. Do čeľuste, s ktorou musel absolvoval operácie po tom, čo v poslednom play-off utrpel jej viacnásobnú zlomeninu.

Zdeno Chara and Yakov Trenin drop the gloves.
Man, Trenin buckled Chara with that one. #Bruins #Preds pic.twitter.com/Nmc4LS7JqD

— Here's Your Replay ⬇️ (@HeresYourReplay) 8. januára 2020

Tréner Bruce Cassidy povedal, že skúsený obranca musel skôr počas týždňa absolvovať menšiu procedúru po tom, čo sa objavila ďalšia infekcia. Podobný zákrok absolvoval aj v decembri. Cassidy však nechcel povedať, či to bolo pred alebo po zápase proti Predators. Absencia by však nemala byť dlhá.

„Chcel hrať, ale musím vám povedať, že ja a Don Sweeney sme mu to vyhovorili, pretože si to teraz nechá zahojiť poriadne, aby si týmto nemusel neustále prechádzať,“ povedal Cassidy.

„Čo sa týka dĺžky absencie, neviem, ale myslím si, že to bude krátkodobé. Dnes sme sa ho rozhodli nenasadiť, ale dúfajme, že pred tripom na tom bude lepšie. Zajtra to budeme vedieť lepšie posúdiť. Neviem, či bude mať ešte nejakú kontrolu u doktorov, ale trochu sa to pod neho podpísalo a hráva v bolestiach.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL