Víťaznú sériu Tampy zastavili Devils, Toronto dostalo facku od Floridy

V nedeľu sa v NHL odohralo šesť zápasov s dvojnásobnou slovenskou účasťou. Ani jeden z dvojice obrancov však nebodoval a nemal ani dôvod na radosť.

NJD - TBL 3:1

Víťazný séria Tampy skončila v New Jersey

New Jersey sa začína rozbiehať a v nedeľu na to doplatila Tampa Bay. Tá prišla o svoju desaťzápasovú víťaznú sériu, ktorou si tím vyrovnal klubový rekord. Devils vyhrali druhý zápas za dva dni aj vďaka 26 zákrokom Louisa Domingueho, ktorý chytal proti svojmu bývalému tímu. Travis Zajac, Andy Greene a Miles Wood (prázdna brána) strelili góly tímu, ktorý v nedeľu prišiel o svojho generálneho manažéra. Jediný gól Lightning, ktorí prehrali prvýkrát od 21. decembra, strelil Tyler Johnson. Curtis McElhinney opustil duel so 17 zákrokmi. „Hrali sme dobrý hokej, ale rozpis k nám nebol milosrdný. Dnešok nebol náš večer. Teraz musíme otočiť list a začať odznova,“ poznamenal Johnson. Slovenský obranca Erik Černák sa prezentoval troma strelami a troma bodyčekmi počas 18 minút, ktoré strávil na ľade. Do zostavy hostí sa vrátil Ondřej Palát, do zostavy domácich Jack Hughes.

Odporúčame:
Video: Connor Carrick vs. Yanni Gourde (bitka)

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue (NJD), 2. T. Zajac (NJD), 3. A. Greene (NJD)

FLA - TOR 8:4

Huberdeau vytvoril klubový rekord pri výhre 8:4 nad Torontom

V Sunrise videli diváci poriadnu prestrelku, ktorá bola s dobrým začiatkom i koncom pre domácu Floridu, ktorá zdolala Toronto 8:4. Aleksander Barkov a Vincent Trocheck zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, dvakrát skóroval Mike Hoffman a na listine strelcov sa objavili aj Josh Brown, Mike Matheson, Frank Vatrano a Jonathan Huberdeau, ktorý zaznamenal aj asistenciu, aby so 420 bodmi prekonal doterajší klubový rekord Olliho Jokinena. Chris Driedger predviedol 43 zákrokov a prekonali ho traja hráči – dvakrát Mitch Marner, raz John Tavares a Zach Hyman. Toronto inkasovalo najviac gólov od 18. novembra 2014, keď podľahlo Nashvillu 2:9. Frederik Andersen inkasoval štyri góly z 12 striel, Michael Hutchinson následne zastavil 13 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 18 minút, počas ktorých sa prezentoval jedným mínusovým bodom, jednou strelou na bránu a jedným blokom. Maple Leafs prehrali tretí zápas po sebe. „Prehru beriete tak, ako to je – ide o dobrú facku. Pripomenie nám, ako nemôžeme hrať, ak chceme byť úspešným tímom,“ skonštatoval tréner Sheldon Keefe.

Odporúčame:
Nový rekordér Floridy: Huberdeau prekonal Jokinena a napodobnil Bureho + video

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. V. Trocheck (FLA)

WPG - NSH 0:1

Saros vynuloval Winnipeg, ktorý si natiahol sériu domácich prehier

Juuse Saros zastavil všetkých 28 striel pri jeho prvom čistom konte v sezóne a ôsmom v kariére. Doviedol ním Nashville k najtesnejšej výhre 1:0 vo Winnipegu, ktorý utrpel šiestu domácu prehru v rade. Jediný gól zápasu strelil v dvanástej minúte Kyle Turris. Connor Hellebuyck inak chytil 31 striel. Jets však prišli aj o sériu štyroch triumfov nad Predators. Tí bodovali v treťom dueli na ľade súpera po sebe. Bodová séria Romana Josiho sa však skončila na dvanástich zápasoch. Tucker Poolman nedohral súboj pre zranenie z prvej tretiny.

Turrisov jediný gól zápasu:


Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. K. Turris (NSH)

MIN - VAN 1:4

Canucks rozhodli v druhej tretine o svojej výhre nad Wild

Vancouver pokračoval v trápení v presilovkách, ktoré má inak jedny z najlepších v lige, a využil len jednu z ôsmich, pričom dvakrát hral aj v presile o dvoch hráčov. Vďaka trom gólom z druhej tretiny však porazil Minnesotu 4:1. Dvakrát skóroval Bo Horvat – raz do prázdnej brány – a po jednom góle pridali Elias Pettersson a Troy Stecher. „Som rád, že sme skórovali v hre piatich proti piatim. Oslabenia boli úžasné, ale presilovky sa musia zlepšiť,“ poznamenal Horvat, ktorého tím ubránil päť oslabení. K druhej výhre po sebe pomohol aj Jacob Markström, ktorý kryl 23 striel. Ako jediný ho prekonal Marcus Foligno. Devan Dubnyk urobil 26 zákrokov a Wild prehrali tretí zápas po sebe, ako aj piaty z posledných šiestich. Do ich zostavy sa vrátil obranca Greg Pateryn, pre ktorého to bol prvý duel sezóny.

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. J. Miller (VAN), 3. M. Foligno (MIN)

DET - BUF 1:5

Rodrigues a Bogosian skórovali, aby pomohli zdolať Detroit

Evan Rodrigues neskóroval v 25 zápasoch, Zach Bogosian v 15. Obom sa suchoty podarilo ukončiť, aby pomohli Buffalu k výhre 5:1 nad Detroitom. Rodrigues skóroval dvakrát v prvých piatich minútach, Bogosian zvyšoval v tretej tretine na 4:1. Okrem nich sa do čierneho trafili aj Zemgus Girgensons a Rasmus Ristolainen. Linus Ullmark čelil 22 strelám, z ktorých ho prekonal len Madison Bowey. Jimmy Howard opustil duel s 22 zákrokmi. Red Wings nevyhrali doma so Sabres už v piatich zápasoch po sebe, s čím sa stretli len po druhýkrát v klubovej histórii.

Hviezdy duelu: 1. E. Rodrigues (BUF), 2. Z. Bogosian (BUF), 3. C. Lazar (BUF)

ARI - PIT 3:4 SN

Blueger rozhodol v nájazdovom maratóne o výhre nad Coyotes

Dlhé nájazdy spôsobili, že si ich prvýkrát v NHL vyskúšal aj Teddy Blueger. A jeho debut bol úspešný. V ôsmej sérii rozhodol o víťazstve Pittsburghu 4:3 nad Arizonou. „Nie je to niečo, na čom som zvyknutý, ale niekto skórovať musel. Každým nájazdom sa tlak zvyšoval,“ poznamenal Lotyš, ktorého tím vyhral tretí zápas po sebe. Gólmi k tomu pomohli Jared McCann, Patric Hörnqvist a Brandon Tanev, Jevgenij Malkin zaznamenal dve asistencie, aby sa so 642 osamostatnil na treťom mieste klubového poradia pred Jaromírom Jágrom. Tristan Jarry kryl 25 striel. Jeho náprotivok, Adin Hill urobil 31 zákrokov, ale tretej prehre v sérii nezabránil. Taylor Hall zaznamenal gól a asistenciu, po góle pridali aj Connor Garland a Derek Stepan. Tréner Rick Tocchet od svojho odchodu z Pittsburghu nedokázal poraziť svoj bývalý tím ani na šiesty pokus. Do zostavy Coyotes sa vrátil Niklas Hjalmarsson.

Kompletné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. T. Blueger (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. T. Hall (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 17:59 0 0 0 -1 0 1 0
E. Černák (TBL) 18:05 0 0 0 0 0 3 3



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL