Preddraftový rebríček CSS: Spolu 8 Slovákov, Hlavaj medzi top brankármi

Uznávaná Centrálna skautingová agentúra v pondelok vydala svoje aktuálne rebríčky najväčších nádejí pred vstupným draftom, ktorý tento rok bude hostiť kanadský Montreal. Slovenské mená v ňom nechýbajú.

Dokopy v rebríčku nájdeme osem slovenských mien, pričom už na treťom mieste medzi brankármi zo Severnej Ameriky figuruje Samuel Hlavaj zo Sherbrooke (QMJHL), ktorý už od stredu decembra čakal na Zápas najväčších nádejí CHL, ktorý sa odohrá vo štvrtok.

Odporúčame:
V zápase top nádejí CHL/NHL bude Slovensko zastupovať Hlavaj (17.12.2019)

Z kanadskej juniorky pochádza aj jediné slovenské meno v rebríčku najlepších korčuliarov zo Severnej Ameriky, v ktorom obsadil 117. pozíciu útočník Oliver Okuliar hrajúci za Lethbridge (WHL).

V rebríčku európskych korčuliarov nájdeme najväčšie útočníka Martina Chromiaka, ktorý nedávno prestúpi z Trenčína do kanadského Kingstonu (OHL). Obsadil 35. miesto. Nasledovali ho: obranca TPS Samuel Kňažko (41. miesto), obranca Zvolena Oliver Fatul (63.), obranca TPS Dávid Mudrák (98.), obranca Trenčína Marko Stacha (110.) a útočník Žiliny Samuel Rehák (125.).

Pre zaujímavosť, Hlavaja z 31 brankárov v severoamerickom rebríčku predbehli len Kanaďan Nicolas Daws a Američan Drew Commesso. Európskych brankárov vedie Rus Jaroslav Askarov, dokopy ich je desať.

Na čele európskeho rebríčka korčuliarov je zo 135 hráčov nemecký útočník Tim Stuetzle a toho severoamerického z 220 hráčov kanadský útočník Alexis Lafreniere pred kanadským útočníkom Quintonom Byfieldom a kanadským obrancom Jamiem Drysdaleom.

Kompletné rebríčky vo formáte PDF (externé odkazy):
Sev. Am. - brankári | Sev. Am. - korčuliari | EÚ - brankári | EÚ - korčuliari


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL