Budú strieľať ako Hossa v roku 2014: Súťaže zručností budú mať novú disciplínu

Tohtoročné Súťaže zručností, ktoré sa uskutočnia deň pred Zápasom hviezd konajúcim sa tento rok v americkom St. Louis, spestrí nová disciplína. Informuje o tom Greg Wyshynski z americkej televízie ESPN.

V piatok 24. januára sa po prvýkrát diváci dočkajú súboja hviezd o najpresnejšiu strelu vyslanú z hľadiska. Pôjde o niečo podobné, ako predviedol Marián Hossa v septembri 2014 počas prestávky medzi extraligovým duelom Trenčína proti Košiciam.

Kým on triafal bránu, na exhibícii by mali byť na ľade rôzne ciele s rôznymi bodovými hodnotami založenými na zložitosti ich dosiahnutia. Do disciplíny by sa malo zapojiť osem hráčov, ktorí budú puk strieľať nad spodným oválom hľadiska Enterprise Center.

Pre zabezpečenie bezpečnosti divákov bude pred disciplínou natiahnutá nad ich hlavy ochranná sieť. Aj preto je disciplína naplánovaná na samotný koniec programu. NHL už túto disciplínu v St. Louis počas tejto sezóny skúšala a bola z nej nadšená.

Už vlani pritom podobný kúsok skúšali v Pittsburghu Jevgenij Malkin a Sidney Crosby. Vtedy sa tím Pittsburgh Penguins dokonca cez sociálne média pýtal, či by NHL nemala túto disciplínu zaradiť do svojej exhibície. Výzva tak zrejme padla na úrodnú pôdu.

Hey @NHL, should we add this to the 2020 All-Star Skills comp? 😉

We think you’ll like the newest @keybank Challenge. pic.twitter.com/lENntNWm6J

— Pittsburgh Penguins (@penguins) 11. marca 2019



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL