Kto sa stal v NHL trénerom poslednej dekády?

Po zákroku poslednej dekády, ktorý odborníci z ligovej stránky prisúdili Bradenovi Holtbyho z Washingtonu, sme sa vo štvrtok dozvedeli ich voľbu v otázke, kto bol najlepším trénerom obdobia od 1. januára 2010 do 31. decembra 2019.

Najlepším trénerom dekády sa nakoniec stal Joel Quenneville, ktorý ju takmer celú strávil na lavičke Chicaga, ktoré doviedol k trom Stanleyho pohárom v rokoch 2010, 2013 a 2015. K tomuto titulu mu však pomohli aj konzistentne dobré výkony jeho mužstva.

„Mali sme skutočne mladý tím, ktorý bol plný talentu, zručnosti, rýchlosti a charakteru. Bolo privilégium trénovať ho. Keď sme museli mužstvo obmieňať, urobili sme celkom úžasnú prácu v tom, že sme si udržali balans aj hĺbku, aby sme mohli naďalej rotovať štyri formácie. A keď bolo treba, veľkí hráči boli mimoriadni. Vďaka hĺbke a štyrom formáciám sme boli v pozícii, že sme mali ten balans 10 rokov,“ povedal Quenneville, ktorý opustil Blackhawks s bilanciou 452-249-96.

Quenneville sa v minulej dekáde stal druhým najúspešnejším trénerom, keď so 783. víťazstvom prekonal zápis Ala Arboura. Toho na druhom mieste historického poradia nahradil aj so svojím 1608. duelom na lavičke. Už po príchode na Floridu sa dočkal aj svojej 900. výhry v kariére.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL