Tento kanadský tím sa zaujíma o brankára Rangers

Tím New York Rangers dal na predaj brankára Alexandara Georgieva a Darren Dreger z televízie TSN informuje, že medzi tímami, ktoré o jeho služby prejavili záujem, patrí aj kanadský tím Toronto Maple Leafs.

Dreger však dodáva, že torontská organizácia sa nedostala tak ďaleko, aby poslala do tej newyorskej konkrétnu ponuku za dvadsaťtriročného brankára.

Ten je jedným z troch brankárov, ktorých majú momentálne Rangers v prvom tíme. Okrem neho je to brankár budúcnosti Igor Šesťorkin a klubová ikona Henrik Lundqvist, ktorý bol jednotkou „Blueshirts“ 15 sezón.

Tento pretlak nakoniec spôsobil, že Georgiev je v tíme navyše napriek tomu, že v bráne podáva veľmi dobré výkony. V tejto sezóne má bilanciu 12-9-1 s 91,3% úspešnosťou zákrokov a v kariére kryl 91,4 % striel v 65 dueloch.

Toronto hľadá náhradného brankára, ktorý by odľahčil brankársku jednotku Frederika Andersena. Momentálne mu kryje chrbát Michael Hutchinson, ktorý mal zlý vstup do sezóny, ale v posledných troch zápasoch vychytal víťazstvá.

Georgiev by sa tímu hodil aj z finančného hľadiska, keďže zaťažuje rozpočet len sumou 792 500 amerických dolárov. Po skončení sezóny sa však môže stať obmedzeným voľným hráčom a jeho výkony ho predurčujú k zvýšeniu platu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 01. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL