Halák: Nebol to ideálny začiatok, ale Crosby je jedným z top hráčov sveta + video

Jaroslav Halák a Boston nemali ideálny vstup do štvrtkového zápasu proti Pittsburghu. Nakoniec sa však Bruins tešili z výhry 4:1 a slovenský brankár bol prvou hviezdou stretnutia.

Halák v zápase inkasoval len raz a to už po 24 sekundách hry, keď ho prekonal kapitán Penguins Sidney Crosby. Odvtedy však bola „štyridsaťjednotka“ nepriestrelná a duel opustila s 29 zákrokmi.



„Nie je to začiatok, aký chcete mať – vy osobne ani tím – a inkasovať taký skorý gól. Crosby je však od návratu pri chuti, za to ho treba pochváliť. Preto je aj jedným z najlepších hráčov na svete, “ povedal Halák po zápase.

„Potom sme odpovedali tým správnym spôsobom. Začali sme korčuľovať. Dostávali sme puky hlboko do útočného pásma a získavali sme veľa stratených pukov naspäť. Myslím si, že to bolo dnes večer kľúčové.“

Halák najviac podržal svoj tím v záveroch druhej a tretej tretiny. Najmä v prostrednej dvadsaťminútovke to bolo dôležité, pretože Bruins v tom čase viedli len o gól. Nakoniec si ukončili krátku dvojzápasovú sériu prehier a bratislavský rodák si zlepšil bilanciu na 11-5-6. Doteraz pritom kryl 92,1 % striel.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL