Kassian a Oilers sa vraj približujú k novej zmluve

Vyzerá to tak, že sa tím Edmonton Oilers približuje k podpisu novej viacročnej zmluvy so skúseným krídelníkom Zackom Kassianom. Tvrdí to Mark Spector zo Sportsnet.

Generálny manažér Ken Holland a hráčov agent Rick Curran spolu niekoľkokrát komunikovali a snažili sa nájsť kompromis, ktorý by fungoval pre obe strany. Nová zmluva by pritom mohla byť oznámená už pred uzávierkou prestupového obdobia.

Kassian, ktorý koncom mesiaca oslávi 29. narodeniny, je v poslednom roku svojej trojročnej zmluvy v hodnote 5,85 milióna amerických dolárov. Nový kontrakt by mu mal vyniesť okolo troch miliónov dolárov ročne.

Kassianovi sa v tejto sezóne ofenzívne darí najviac v kariére. V prvých 44 zápasoch zaznamenal 28 bodov, a tak ho už len bod delí od osobného maxima. Strelil aj 13 gólov, teda o dva menej, ako vlani, keď si vytvoril osobný rekord v 79 dueloch.

Edmotnon má pre budúcu sezónu k dispozícii zhruba 22,2 milióna amerických dolárov pod platovým stropom, ktorý by mohol byť vyšší, ak by sa tak NHL opäť rozhodla.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 01. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL