Tatar zachránil víťazstvo. Kolaps opisoval len veľmi ťažko

Montreal hral v sobotu svoj posledný zápas pred povinnou prestávkou a podarilo s amu v ňom zdolať Vegas 5:4 po samostatných nájazdoch. V nich sa stal hrdinom slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý potopil svoj bývalý tím v štvrtej sérii.

„Určite to poteší, ale je to viac o tom víťazstve. Chceli sme vyhrať tento zápas, aby sme išli do prestávky so šancou zatlačiť potom na play-off. Sami so sebou sa pred prestávkou cítime dobre,“ skonštatoval Tatar po zápase.

Čo však nikoho z Montrealu nemohlo potešiť, bola strata vedenia, ktorá priviedla duel až do predĺženia. Canadiens viedli už 3:0 a potom ešte 4:2. Tento stav si držali až do 59. minúty.

„Ani neviem, čo vám mám o tom povedať. Samozrejme, nemalo sa to stať. Musíme na tom zapracovať. Je to ťažké, ale na konci dňa na tom ani nezáleží, lebo sme vyhrali a získali dva body, čo nás môže tešiť,“ poznamenal Tatar.

Canadiens, ktorí momentálne strácajú na postupovú priečku sedem bodov, budú mať teraz voľno až do 27. januára, keď doma privítajú Washington. Sobotný duel bol veľmi dobrou rozlúčkou pred tzv. „bye week-om“ a niesol sa v atmosfére, ktorá nadchla aj slovenského útočníka.

„Je to tu úžasné. Je pre nás vždy zábavné hrať pred našimi fanúšikmi, zakaždým nám pomáhajú. Tá atmosféra je celých 60 minút úžasná a myslím si, že si aj súperi užívajú zápasy v tejto aréne,“ dodal Tatar.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL