MacKinnon napodobnil Šťastného, Florida po rokoch vyhrala v Minnesote

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali dva zápasy. Slovákov sme v nich nevideli. Colorado zdolalo Detroit a Florida si poradila s Minnesotou.

COL - DET 6:3

Kadri trojbodový pri výhre nad Detroitom

Nathan MacKinnon skóroval dvakrát, aby pomohol Coloradu zdolať Detroit v piatom vzájomnom zápase po sebe a stal sa piatym hráčom v klubovej histórii, ktorý v troch sezónach po sebe dosiahol hranicu 30 gólov. Viackrát to dokázali len Peter Šťastný (6) a Michel Goulet (8). Od presťahovania organizácie do Denveru to pred ním dokázal len Joe Sakic. K výhre 6:3 pomohol dvoma asistenciami aj Cale Makar, ktorý s 37 bodmi vyrovnal klubový rekord Brucea Bella z ročníka 1984/85 v počte bodov získaných nováčikom obrancom a taktiež sa mu vyrovnal so siedmym viacbodovým výkonom. Avalanche vyhrali tretí zápas po sebe aj vďaka gólom Matta Nieta, Ryana Gravesa a Nazema Kadriho, ktorý si pripísal dva góly a asistenciu. Pavel Francouz čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonali Tyler Bertuzzi, Dylan Larkin a Givani Smith. Bertuzzi si pripísal aj jednu asistenciu, Larkin dve. Jimmy Howard zastavil 40 striel zo 45, ale na odvrátenie piatej prehry Red Wings v sérii to nestačilo. „Neboli by sme v hre, ak by on nechytal tak dobre. Bol excelentný. V posledných troch dueloch bol skutočne dobrý,“ povedal o svojom gólmanovi tréner Jeff Blashill, ktorému sa v zápase zranili Frans Nielsen a Mike Green.

Makar prihrával MacKinnonovi a vyrovnal klubový rekord:


Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (COL), 2. C. Makar (COL), 3. M. Rantanen (COL)

MIN - FLA 4:5

Florida si natiahla víťaznú sériu v Minnesote, kde neuspela od roku 2010

Florida trikrát prišla o vedenie a v tretej tretine dokonca prehrávala. Vincent Trocheck a Noel Acciari však v závere otočili stav a tím zo Sunrise sa tešil z výhry 5:4 nad Minnesotou, ktorá bola prvá v Xcel Energy Center po siedmich prehrách od 9. marca 2010 a vôbec prvá v histórii bez potreby predĺženia. K tomu nebolo ďaleko ani v pondelok – víťazný gól padol len šesť sekúnd pred koncom tretej tretiny. K natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov pomohli gólmi aj Keith Yandle, Aleksander Barkov a Jevgenij Dadonov. Sergej Bobrovskij zaznamenal 29 zákrokov a Mike Hoffman asistenciu, aby bodoval v deviatom zápase po sebe – je to najdlhšia bodové série hráča Panthers v ročníku. Jared Spurgeon, Zach Parise a dvakrát Luke Kunin sa postarali o góly Wild, ktorí po dvoj výhrach prehrali piaty zápas z posledných siedmich. Alex Stalock opustil duel s 20 zákrokmi.

Accieriho víťazný teč:


Hviezdy duelu: 1. N. Acciari (FLA), 2. L. Kunin (MIN), 3. J. Spurgeon (MIN)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 01. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL