Hráčska anketa: Crosby je až tretím najlepším hráčom NHL

Portál The Athletic urobil medzi 392 súčasnými hráčmi NHL prieskum, aby zistil, koho vnímajú za najlepších aktívnych hráčov. Meno na prvom mieste zrejme neprekvapí. Minuloročná jednotka Sidney Crosby však už nefiguruje ani na druhom mieste.

Connor McDavid z Edmontonu je podľa 63 percent hráčov najlepším hráčom súčasnosti. Druhé miesto obsadil so 17 percentami hlasov Nathan MacKinnon z Colorada, ktorý predbehol tretieho Crosbyho. Kapitán Pittsburghu získal 15 percent hlasov.

Zaujímavé je, že v rebríčkoch skoro všetkých odborníkov a médií sa v ostatných rokoch na prvých dvoch miestach vyskytujú výhradne McDavid s Crosbym. Hráčom však neušli výborné výkony MacKinnona, ktorý bol napríklad v poslednom rebríčku TSN 50 najlepších hráčov NHL až štvrtý.

MacKinnon je momentálne tretím najproduktívnejším hráčom ligy so 72 bodmi. Na čele bodovania je McDavid so 76 bodmi a druhý je s jednobodovou stratou jeho spoluhráč Leon Draisaitl. Ten získal v hlasovaní menej ako percento hlasov.

Jedno percento hlasov získali David Pastrňák z Bostonu a Jack Eichel z Buffala. Pod hranicou jedného percenta skončili Alex Ovečkin, John Carlson (obaja Washington), spomínaný Draisaitl, Patrice Bergeron (Boston), Auston Matthews (Toronto), Jonathan Hubedreau (Florida) a Patrick Kane (Chicago).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL