Matthews plánuje hrať po zápase hviezd. Dúfam, že mi toto voľno pomôže, tvrdí

Hviezdny útočník Auston Matthews dúfa, že po zápase hviezd bude v základnej zostave tímu Toronto Maple Leafs, ktoré v pondelok bude hrať na ľade tímu Nashville Predators.

„To je môj plán, to je môj cieľ,“ povedal Matthews. „Dúfajme, že sa to zlepší. Prejdem si týmto procesom, v nedeľu absolvuje dobrý tréning a odrazím sa od toho. Určite je však mojím cieľom zostať čo najzdravší a v pondelok hrať.“

Dvadsaťdvaročný Američan bol nominovaný do Zápasu hviezd 2020 a hoci je v St. Louis prítomný, udalostí na ľade sa nezúčastní pre pretrvávajúce problémy so zápästím. Toronto jeho stav oficiálne monitoruje na dennej báze.

„Myslím si, že je to únavou a opotrebovaním. Neviem určiť presný deň, kedy ma to začalo trápiť, ale je to vlečúca sa vec tak dva alebo tri týždne. Dúfam, že tento voľný týždeň a tie ďalšie dva alebo tri voľné dni mi dokážu pomôcť. Stále však plánujem hrať budúci týždeň a pokračovať v tom,“ skonštatoval Matthews, ktorý v tejto sezóne nevynechal ani jeden zápas.

„Snažíme sa to mať s lekármi pod kontrolou a uistiť sa, že po každom zápase sa tomu venuje pozornosť doktorov, aby som sa cítil najlepšie, ako sa dá. Je to proces. Hráči hrávajú cez sezónu cez zranenia, niektoré sú vážnejšie ako iné, ale toto je príležitosť na zotavovanie.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL