Barzal rýchlejší ako McDavid, Chárov rekord Weberovi odolal + video

V piatok sa v americkom St. Louis uskutočnili populárne súťaže zručností, ktoré tradične predchádzajú zápasu hviezd. Poďme sa pozrieť na to, ako dopadli.

Najrýchlejší korčuliar

Favoritom tejto disciplíny bol Connor McDavid z Edmontonu, ale tento rok ho prekonal útočník Islanders Mathew Barzal. Ten na absolvovanie okruhu potreboval len 13,175 sekundy. McDavid bol však pomalší len o 0,04 sekundy. Pod hranicu 14 sekúnd sa dostali aj Chris Kreider z NY Rangers, Jack Eichel z Buffala a Nathan MacKinnon z Colorada.



Najpresnejší strelec

Súťaž v presnosti streľby vyhral obranca Caroliny Jaccob Slavin, ktorý na zostrelenie všetkých terčov potreboval len 9,505 sekundy. Nikto iný sa nedostal pod hranicu 10 sekúnd. Druhý skončil s časom 10,257 sekundy útočník Edmontonu Leon Draisaitl. Disciplína mala aj svoje neduhy, viď: Fiasko v súťažiach zručností: Novinka pri presnosti streľby viackrát zlyhala + video



Najtvrdšia strela

Obranca Montrealu Shea Weber sa stal predpokladaným víťazom súťaže o najtvrdšiu strelu. Rekord Zdena Cháru 108,8 míle za hodinu však neprekonal – dosiahol rýchlosť 106,5 míle za hodinu. Cez 100-ku sa dostali všetci, s výnimkou obrancu Columbusu Setha Jonesa. Druhý skončil John Carlson z Washingtonu s rýchlosťou 104,5 míle za hodinu. Mladý útočník Vancouveru Elias Pettersson skončil tretí (102,4). V tejto disciplíne bol jediným útočníkom.



Najdlhšia séria zákrokov

Najviac nájazdov po sebe vychytal domáci brankár Jordan Binnington. Opora St. Louis ich zneškodnil 10 po sebe, teda o jeden viac, ako Andrej Vasilevskij z Tampy. Sedem zákrokov po sebe urobil Frederik Andersen z Toronta, po päť predviedli Braden Holtby z Washingtonu a Jacob Markström z Vancouveru. Ostatní brankári mali najdlhšiu sériu zloženú zo štyroch zákrokov.



Strieľajúce hviezdy

Novinkou na podujatí bolo strieľanie na terče z vyvýšenej platformy umiestnenej za bránou. Najpresnejším strelcom bol útočník Chicaga Patrick Kane, ktorý nazbieral 24 bodov. O víťazovi musel rozhodnúť rozstreľ, ktorého sa zúčastnili aj domáci Ryan O’Reilly a Mitch Marner z Toronta.



Zápas žien 3-na-3

Kanada zdolala v 20-minútovom zápase žien USA tesne 2:1. Ann-Renee Desbiensová urobila 15 zákrokov, vrátane posledného proti šanci Amandy Kesselovej za zvuku záverečného bzučiaka. Rebecca Johnstonová a Melodie Daoustová sa postarali o góly víťazného tímu, presný zásah USA zaznamenala Hilary Knightová. Alex Cavalliniová urobila 14 zákrokov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL