Sekera sa musí zmieriť s tým, že možno občas pobudne na tribúne

V pondelok návraty spoluhráčov vyradili zo základnej zostavy dvoch slovenských obrancov. Kým Martin Marinčin z Toronta je na to zvyknutý, Andrejovi Sekerovi sa to v drese Dallasu stalo premiérovo.

Tridsaťtriročný rodák z Bojníc, ktorý v lete podpísal so Stars jednoročnú zmluvu za 1,5 milióna amerických dolárov, vynechal v tejto sezóne už štyri zápasy pre zranenie, ale v pondelok proti Tampe chýbal prvýkrát pre rozhodnutie trénera.

Spôsobil to najmä návrat Stephena Johnsa do zostavy, ktorý v pondelok odohral svoj druhý zápas sezóny po tom, čo predošlé vynechal pre zranenie hlavy. Momentálne tak má texaský tím k dispozícii až osem zdravých obrancov.

Sean Shapiro z The Athletic informuje, že si Stars pravdepodobne všetkých ôsmich udržia v prvom tíme, a tak sa Sekera a obrancovia v jemu podobnej pozícii budú zmieriť s tým, že si občas nezahrajú – budú v akejsi rotácii. Momentálne majú pevné miesto v zostave len John Klingberg, Miro Heiskanen a Esa Lindell.

Sekera v doterajších 44 zápasoch zaznamenal sedem bodov za dva góly a päť asistencií. V priemere hrával 18 minút a 21 sekúnd na zápas, pričom si pripísal aj osem plusových bodov, 14 trestných minút a 63 blokov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL