Bruins a Hurricanes bojujú o obrancu San Jose

Tímy Boston Bruins a Carolina Hurricanes sú medzi tímami, ktoré sa zaujímajú o služby obrancu San Jose Brendena Dillona. V utorok to povedal Pierre LeBrun z kanadskej televízie TSN.

Dillon je robustný obranca, ktorý v prvých 51 zápasoch zaznamenal len 12 bodov, ale predviedol druhý najvyšší počet bodyčekov v celej NHL – 158. V biednom mužstve Sharks má dobré pozičné čísla – CF 51,5% a xG% 50,4.

V 29 rokoch je v poslednom roku svojej zmluvy s „cap-hitom“ 3,27 milióna amerických dolárov. V lete sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Bruins majú už celkom pevnú defenzívu, najmä na ľavej strane, na ktorej Dillon hráva, a do akcie by sa mali ešte vrátiť Connor Clifton a Kevan Miller. Hurricanes by defenzívu potrebovali posilniť urgentnejšie po tom, čo sa im 17. januára zranil Dougie Hamilton. Carolina je tiež na rozhraní play-off.

Sharks sú momentálne na treťom najhoršom mieste v Západnej konferencii a na tohtoročnom drafte nevlastnia žiadnu voľbu v prvom kole. Je teda možné, že by generálny manažér Doug Wilson chcel pred prestupovou uzávierkou získať práve takú voľbu. Za Dillona by však, podľa LeBruna, mohli prísť voľba v druhom kole draftu a nádejný mladík.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 01. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL