Štvorbodový Matthews dobehol Ovečkina, ďalšia nula Merzlikinsa

Piatkový večer v NHL bol bez Slovákov. Z výhier sa tešili Buffalo, Columbus, Minnesota a Toronto s novým brankárom v bráne.

TOR - ANA 5:4 PP

Tavares rozhodol o výhre pri debute Campbella, Matthews strelil 40. gól

Tento týždeň sa druhýkrát stalo, že Toronto prišlo doma o dvojgólové vedenie. Tentoraz sa však z toho spamätalo a John Tavares svojím druhým gólom v zápase, sedem sekúnd pred koncom predlženia, rozhodol o výhre 5:4 nad Anaheimom. Z duelu si odniesol aj asistenciu. Auston Matthews nazbieral štyri body a súčasťou toho bol aj jeho 40. gól v sezóne, ktorým si vyrovnal osobné maximum z nováčikovskej sezóny. Ako piaty hráč v klubovej histórii zaznamenal dve a viac 40-gólových sezón. Napodobnil Darryla Sittlera (4), Lannyho McDonalda (3), Ricka Vaiveho (3) a Matsa Sundina (2). Mitch Marner nazbieral tri asistencie a po góle pridali aj Jason Spezza a Andreas Johnsson. Úspešný debut v bráne Maple Leafs má za sebou Jack Campbell, ktorý zastavil 26 striel. Prekonali ho Nicolas Deslauriers, Max Jones, Adam Henrique a Adam Grant, ktorý v poslednej minúte tretej tretiny zaistil Ducks bod. Kalifornský tím prehral druhý zápas po sebe, ale ťahá aj štvorzápasovú bodovú šnúru. Ryan Miller predviedol 30 zákrokov.

Tavares usmernil strelu Marnera a rozhodol duel:


Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. A. Henrique (ANA)

NYR - BUF 2:3

Vesey, Hutton doviedli Sabres k výhre nad Rangers

Jimmy Vesey podal proti svojmu bývalému tímu veľmi dobrý výkon. Okorenil ho gólom a asistenciou, ktorými pomohol Buffalu k výhre 3:2 nad Rangers. Kľúčový bol aj výkon brankára Cartera Huttona, ktorý zneškodnil 37 striel. Zemgus Girgensons a Sam Reinhart tiež skórovali, aby Sabres v jednom bode viedli už 3:0. Jack Eichel si pripísal dve asistencie. New Yorku sa podarilo stratu skresať v tretej tretine, v ktorej Huttona zasypali 23 strelami. Z nich uspeli dvojbodový Mika Zibanejad a Chris Kreider. Alexandar Georgiev opustil duel s 25 zákrokmi. „Dnes chceli víťazstvo viac, ako my. Neboli sme ani blízko k tomu, čo bolo potrebné. Dnešný večer ma prekvapil,“ lamentoval domáci tréner David Quinn.

Zibanejadov gól po peknej prihrávke Panarina:


Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. M. Zibanejad (NYR)

CBJ - DET 2:0

Merzlikins vychytal ďalšiu nulu pri výhre nad Detroitom

Elvis Merzlikins ako štvrtý nováčik v histórii NHL vychytal piate čisté konto v ôsmich zápasoch základnej časti, aby so 16 zákrokmi pomohol Columbusu k triumfu 2:0 nad trápiacim sa Detroitom, ktorý prehral desiaty zápas z posledných 11. Merzlikins vyhral ôsmy zápas po sebe od 11. januára, čo je klubový rekord u brankára nováčika. „Neumožnili sme im toho veľa, ale urobil niekoľko skvelých zákrokov,“ poznamenal tréner John Tortorella. Zach Werenski prekonal ako jediný Jimmyho Howarda, ktorý čelil 43 strelám a na výhru čaká už 18 zápasov od októbra. Pre Werenskiho išlo o 17. gól v sezóne, čo pred ním nedokázal žiaden iný obranca v histórii klubu. Boone Jenner ešte pridal poistku do prázdnej brány. Blue Jackets vyhrali tretí zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich duelov. V nich tím získal 19 z 20 možných bodov.
Odporúčame:
Merzlikins žiari: Skvelú formu potvrdil vzácnym zápisom



Merzlikins zlikvidoval veľkú šancu Filppulu:


Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. N. Foligno (CBJ), 3. E. Merzlikins (CBJ)

DAL - MIN 2:3

Eriksson Ek rozhodol o výhre Wild nad Stars

Joel Eriksson Ek strelil svoj druhý gól v zápase len 25,8 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Minnesoty 3:2 nad Dallasom, ktorý v zápase viedol 2:0. Cestu za obratom a tretím víťazstvom v sérii začal práve Eriksson Ek v strede druhej tretiny. Do jej skončenia ešte skóroval aj Ryan Donato. Wild vyhrali šiesty zápas z posledných ôsmich aj vďaka 31 zákrokom Devana Dubnyka, ktorého prekonali Joe Pavelski a Denis Gurianov. Ben Bishop urobil 27 zákrokov a zaznamenal aj svoju druhú asistenciu v sezóne. Andrej Sekera nehral a Tyler Seguin neskóroval už v 15. zápase po sebe. Zach Parise odohral svoj 1000. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Eriksson Ek (MIN), 2. Denis Gurianov (DAL), 3. Zach Parise (MIN)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 02. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL