Ovečkin dúfa, že 700. gól strelí doma. Ideálne už dnes

Washington dnes privíta Philadelphiu a všetky oči budú spočívať na Alexovi Ovečkinovi. Ostrostrelca pri chuti totiž už len dva presné zásahy delia od dosiahnutia vzácnej méty 700 gólov v NHL.

V doterajšej histórii Národnej hokejovje ligy dosiahli tento medzník len siedmi hráči – Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801), Jaromír Jágr (766), Brett Hull (741), Marcel Dionne (731), Phil Esposito (717) a Mike Gartner (708).

„Snažím sa na to nemyslieť, pretože stále hrám. Snažím sa robiť viac veci, ktoré som schopný robiť. Niekedy však začnete o tom premýšľať a poviete si, že sú to veľké čísla. Nie veľa hráčov ich má. Byť v top 10 všetkých čias a práve teraz v top 8, je dosť dobré,“ povedal Ovečkin.

Tridsaťštyriročný moskovský rodák strelil v prvých 53 zápasoch tejto sezóny už 40 gólov, pričom v posledných šiestich skóroval až 14-krát. Trikrát vsietil hetrik, ten posledný v utorok proti Los Angeles.

„Samozrejme, niekedy sa to stane. Dúfam, že to bude v najbližšom zápase, ale ak nie, tak to bode v poriadku. Odohrám ďalší,“ poznamenal.

Ak by sa medzníku nedočkal v sobotu, ďalší zápas odohrajú Capitals opäť doma – v pondelok proti Islanders. Potom však idú na trojzápasový trip. Po tom, čo si „Ovie“ vychutnával 500. gól i 600. gól v kariére pred zrakmi vlastných fanúšikov, by doma chce dosiahnuť aj tento medzník.

„Áno, samozrejme, naši fanúšikovia to chcú vidieť. Fanúšikovia to chcú oslavovať. Je to celkom veľký moment,“ skonštatoval Ovečkin.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL