Laine strelil hetrik v presilovkách a prekonal zápis Crosbyho + video

Fínsky útočník Patrik Laine pomohol Winnipegu v sobotnom zápase proti Ottawe ukončiť trápenie v presilových hrách. Skóroval v nich hneď trikrát, aby hetrikom doviedol Jets k výhre 5:2. Zaznamenal tiež jeden historický zápis.

Laine si pripísal ôsmy hetrik v NHL a rozšíril si konto na 133 gólov v základnej časti. Predbehol tak Sidneyho Crosbyho a vyrovnal sa Brianovi Bellowsovi na siedmom mieste historického poradia strelcov pred 22. narodeninami. Oslávi ich až 19. apríla.

„Hrať presilovú hru je vždy zábavné. O to viac, keď v nej skórujete. Dnes sa mi darilo. Mali sme nejaké šťastné odrazy puku, ktoré sme zužitkovali. Hádam to pomôže našej presilovke a budeme v nej viac sebavedomí,“ povedal Laine, prvá hviezda duelu. Ukončil sériu 13 nevyužitých presiloviek Winnipegu.



Laine nastrieľal v 54 dueloch tejto sezóny 23 gólov a pridal 28 asistencií. V posledných piatich stretnutiach skóroval šesťkrát, v ostatných ôsmich strelil osem gólov. V 291 zápasoch základnej časti NHL zaznamenal dokopy 235 bodov.

Rodák z Tampere je tretím najlepším presilovkovým strelcom v lige, odkedy do nej v ročníku 2016/17 vstúpil ako čerstvá draftová dvojka. Má ich na konte rovných 50, kým druhý najlepší David Pastrňák zatiaľ 57 a líder Alex Ovečkin 64.

Laine sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii s troma presilovkovými gólmi v jednom zápase základnej časti NHL. Iľja Kovaľčuk to dokázal štyrikrát (naposledy 6. novembra 2006), Jack Roslovic (2. februára 2019) a Pascal Rheaume (19. januára 2002) raz.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 09. 02. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL