Pittsburgh v pondelok získal vytúženého útočníka

Tím Pittsburgh Penguins v pondelok získal od Minnesoty útočníka Jasona Zuckera, za ktorého obetoval útočníka Alexa Galchenyuka, nádejného obrancu Calena Addisona a podmienečnú voľbu v prvom kole tohtoročného draftu.

Ak by sa Penguins nedostali v tejto sezóne do play-off, tak bude môcť draftovú voľbu posunúť z tohto roka na rok 2021. Momentálne tím figuruje na druhom mieste Metropolitnej divízie s bilanciou 34-15-5.

Dvadsaťosemročný Zucker zaznamenal 14 gólov a 15 asistencií v 45 zápasoch tejto sezóny. Vo svojej zmluve má platné ešte tri ďalšie roky s „cap-hitom“ 5,5 milióna amerických dolárov. Penguins sa s ním spájali už dlhšie a dokonca boli v lete blízko k jeho zisku. Výmenu zahatal Phil Kessel.

„Jason Zucker je útočník do prvých dvoch útokov, o ktorom si myslíme, že skvelo zapasuje na nášho mužstva. Je to overený strelec a s troma ďalšími rokmi v zmluve má potenciál byť vplyvným hráčom aj v budúcnosti,“ povedal generálny manažér Pittsburghu Jim Ritherford.

Dvadsaťpäťročný Galchenyuk prišiel do Pittsburghu v lete z Arizony a v novom tíme sa neuchytil, keď v 45 zápasoch strelil len päť gólov a zaznamenal 12 asistencií. Minnesota bude pre neho štvrtým tímom v NHL.

Devätnásťročný Addison momentálne hráva za Lehtbridge v juniorskej WHL. Penguins ho draftovali v roku 2018 z celkového 53. miesta. Na nedávnych majstrovstvách sveta juniorov pomohol Kanade k zlatu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL