Ďalší hetrik Pastrňáka: Napodobnil Ovečkina a už kraľuje strelcom + video

Boston v stredu zdolal Montreal 4:1, pričom o prvé tri góly „medveďov“ sa postaral český útočník David Pastrňák. Vďaka svojmu štvrtému hetriku v sezóne si aj významne vylepšil svoju pozíciu v boju o Trofej Mauricea Richarda.

Pastrňák dosiahol už svoj druhý hetrik proti Canadiens v tomto ročníku a celkovo ôsmy v základnej časti v kariére. Prvý gól strelil v siedmej minúte prvej tretiny a otváral ním skóre. V piatej minúte druhej tretiny zvyšoval vedenia na 2:0 a v 16. minúte druhej tretiny obnovoval v presilovke dvojgólové vedenie.

Dvadsaťtriročný Čech sa stal tretím hráčom v tejto sezóne, ktorý pokoril 40-gólovú métu. Dokázal to prvýkrát v kariére. Momentálne má na konte 41 presných zásahov, s ktorými je na čele poradia strelcov pred Austonom Matthewsom z Toronta a Alexom Ovečkinom z Washingtonu.

„Je to niečo, čo som v mojej kariére ešte nedokázal, takže som z toho, samozrejme, nadšený. Nedokázal by som to však bez mojich spoluhráčov. Veľké ďakujem patrí tímu. Musíme v tom len pokračovať,“ poznamenal.

Pastrňák v stredu dvakrát napodobnil Ovečkina. Z aktívnych hráčov len oni dvaja strelili deväť hetrikov v základnej časti i v play-off pred 24. narodeninami. Zároveň len oni dvaja dosiahli štyri hetriky v tomto ročníku. V histórii Bruins ich viac dosiahol v jednej sezóne len Phil Esposito – sedem.

Rodák z Havířova si okrem vytvorenia nového gólového maxima vyrovnal aj svoj osobný rekord s 81 bodmi v jednej sezóne. Vlani na ne potreboval odohrať 66 duelov, v tejto sezóne má za sebou 58 stretnutí. Osemdesiatbodovú métu pokoril tretíkrát po sebe.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 02. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL