Šesťorkin je naša brankárska jednotka, hovorí tréner Rangers

Mladý brankár Igor Šesťorkin si svojimi výkonmi vyslúžil post brankárskej jednorky tímu New York Rangers. Vo štvrtok to uviedol hlavný tréner David Quinn.

Dvadsaťštyriročný Rus, ktorý zažil debut v NHL 7. januára, má bilanciu 6-1-0 s 94,1% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,18 inkasovaného gólu na zápas.

Aj preto dostal kormidelník vo štvrtok otázku, či je už Šesťorkin jednotkou Rangers.

„Práve teraz je to určite situácia, v ktorej sme. Vďaka jeho výkonom,“ odvetil Quinn. „Chcete dať každému príležitosť a vidieť, ako sa veci vyvinú. Myslím si, že každý dostal šancu ukázať sa. Jednoducho len cítim, že Igor zapôsobil najviac.“

Rangers majú momentálne v prvom tíme troch brankárov. Vo štvrtok proti Minnesote štartoval Alexandar Georgiev a chrbát mu kryl Henrik Lundqvist, pretože Šesťorkina trápi zranenie v dolnej časti tela, ktoré sa monitoruje denne.

Georgiev má v tejto sezóne bilanciu 13-11-1 s 90,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,1 inkasovaného gólu na zápas. Tridsaťsedemročný Lundqvist pri bilancii 10-11-3 kryl 90,7 % striel a inkasoval 3,12 gólu na zápas.

Pred príchodom Šesťorkina štartoval Lundqvist v 22 z prvých 41 zápasoch, zvyšných 19 štartov patrilo Georgievovi. Po jeho príchode štartoval švédsky veterán trikrát, bulharský rodák s ruským pasom päťkrát.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL