Tréner Wild sa hnevá: Panarinov nájazd nemal platiť + video

Hviezdny útočník Artemij Panarin rozhodol o výhre Rangers 4:3 nad Minnesotou úspešným nájazdom, ktorý si vyslúžil nálepku „kontroverzný“.

Panarin pri svojom pokuse urobil sériu pohybov, pri ktorej sa zdalo, že urobil pohyb dozadu. Upozornila na to aj lavičke Wild, a tak rozhodcovia išli nájazd preskúmať cez video.

Rozhodcovia gól udržali v platnosti, Zach Parise následne trafil tyčku a Minnesota prehrala zápas, v ktorom po dvoch tretinách viedla 3:1.

„Malo to byť odvolané. Práve som si prečítal to pravidlo a hovorí, že puk sa po celý čas musí posúvať dopredu. Možno som slepý, ale nevyzeralo to, že sa na konci posúval dopredu,“ hneval sa po zápase tréner Bruce Boudreau.

NHL svoje rozhodnutie odôvodnila takto: „Posúdenie videom potvrdilo, že Panarin držal puk v neustálom pohybe smerom k bráne pri jeho nájazdovom pokuse, preto strelil gól legálne. Rozhodnutie bolo urobené na základe pravidla 24.2, v ktorom stojí: Puk musí byť v neustálom pohybe k bránkovej čiare súpera a keď sa vystrelí, nájazd sa považuje za kompletný.“




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL