Osobný rekord Černáka: Viac bodyčekov neurobil hráč Tampy od roku 2014

Kľúčoví útočníci Steven Stamkos, Nikita Kučerov a Anthony Cirelli nehrali pre zranenia v dolnej časti tela, ale Tampa Bay aj napriek tomu vo štvrtok porazila Edmonton 3:1. Potešilo to aj slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý pochválil snahu svojho tímu.

„Nechcete vidieť, ako sa zrania chlapci z vášho tímu. Myslím si, že každý z nás dnes podal skvelý výkon. Každý pracoval tvrdo a nakoniec sme tento zápas vyhrali,“ povedal Černák.

Floridský tím si vyrovnal rekord z prelomu rokov 2014 a 2015 s desiatu domácou výhrou po sebe. Zároveň vyhral aj deviaty zápas po sebe. Deviatka bola vo štvrtok súdená aj Černákovi, ktorý si vytvoril osobné maximum s deviatimi bodyčekmi.

Od jeho debutu v NHL nikto zo spoluhráčov neurobil v jednom zápase viac bodyčekov. Deväť predviedli aj Cirelli v januári 2019, Luke Witkowski dvakrát v októbri 2019 a Cedric Paquette raz v apríli 2019.

Posledným hráčom Lightning, ktorý urobil v zápase viac bodyčekov, bol obranca Radko Gudas v marci 2014 – predviedol ich desať. Černák má v tejto sezóne priemer 2,4 bodyčeku na zápas, vlani ho mal na úrovni 3,4.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Erik ČERNÁK si do rána vytvoril nový osobný rekord s 9 bodyčekmi v jednom zápase 👍

Príspevok, ktorý zdieľa SlovakNHL.sk (@slovaknhl_sk),




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 02. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL