Sekera patrí v tomto ohľade medzi najhorších obrancov NHL

Analytik juniorského tímu Hamilton Bulldogs z OHL Sean Tierney, ktorý je známy aj z televízie TSN či portálu The Athletic, vo štvrtok nepriamo poukázal na to, že Andrej Sekera patrí medzi najslabší obrancov NHL v jednom ohľade.

S využitím pokročilých štatistík sa Tierney zameral na prechodovú hru hráčov z najlepšej ligy sveta, pričom slovenský obranca v službách Dallasu Stars patrí v tomto ohľade medzi tých najhorších na svojom poste.

Bojnický rodák bol konkrétne 19. najhorší pri celkových prechodoch v hre piatich proti piatim a to mu ešte pomohli ofenzívne prechody, ktoré mal z poslednej dvadsiatky druhé najlepšie po Stevenovi Santinim. Horšie to bolo pri prinášaní puku do útočného pásma a opúšťaní vlastného pásma.

Najhoršími obrancami pri prechodovej hre sú Cody Goloubef, Nick Seeler, Marc Staal, Scott Harrington a Roman Polák. Naopak, tými najlepšími sú Quinn Hughes, John Klingberg, Morgan Rielly, Mike Green a Vince Dunn.

Tridsaťtriročný Sekera odohral vo svojej prvej sezóne v Dallase 48 zápasov so ziskom dvoch gólov a šiestich asistencií. V priemere hráva niečo cez 18 minút na zápas, pričom v piatich z posledných deviatich duelov bol zdravým náhradníkom.

Bottom-end of the DEF leaderboard

Lots of names that make sense. Somehow, Seeler was picked up off of waivers. And Vlasic's been a total yikes. pic.twitter.com/JsTV6Ua1EJ

— Sean Tierney (@ChartingHockey) February 13, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 02. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL