Coleman vymenený do Tampy. Súčasťou výmeny aj Foote

Tím New Jersey Devils vymenil útočníka Blakea Colemana do tímu Tampa Bay Lightning, ktorý za neho obetoval nádejného útočníka Nolana Footea a voľbu v prvom kole draftu 2020 alebo 2021.

Odporúčame:
Devils vymenili svojho kapitána. Nebude sa sťahovať ďaleko

Dvadsaťosemročný Američan zaznamenal 21 gólov a 10 asistencií v 57 zápasoch doterajšieho priebehu sezóny. Devils ho draftovali zo 75. miesta v roku 2011 a odvtedy za nich odohral 237 zápasov so ziskom 94 bodov (57+37).

Coleman má vo svojej trojročnej zmluve s priemernou ročnou hodnotou 1,8 milióna amerických dolárov platný ešte jeden rok a 1. júla 2021 sa bude môcť stať neobmedzeným voľným hráčom.

„Nikdy nemôžete mať dosť dobrých hráčov. Coleman zapasuje skvelo do nášho mužstva. Je to rýchly, silný korčuliar, ktorý je nebojácny a mimoriadne bojovný. Blokuje strely, bodyčekuje súperov a strieľa aj góly,“ poznamenal generálny manažér Lightning Julien BriseBois.

Devätnásťročný Foote bol draftovaný v minulom roku z celkového 27. miesta. Syn bývalého obrancu NHL Adama Footea zaznamenal 33 bodov (15+18) v 26 stretnutiach juniorskej WHL, v ktorej hráva za Kelownu. V budúcej sezóne sa stane profesionálom.

Draftová voľba, ktorú získalo New Jersey, je voľba, ktorú Tampa získala výmenou J.T. Millera a je naviazaná na to, či sa Vancouver dostane v tejto sezóne do play-off. Ak áno, bude to tohtoročná voľba.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL